Οταν η ΕΠΟ έγινε ρεζίλι! - Κι όμως, δεν παραιτήθηκε κανείς...


Εφυγαν οι μισοί
Ο Γραμμένος δεν τα κατάφερε. Κανονικά η ΕΠΟ θα έπρεπε να εμπνέει κύρος και σεβασμό, όμως έχει συνδεθεί με την... «εξυγίανση» και με συγκεκριμένες ΠΑΕ, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Η ΕΠΟ είναι απαξιωμένη και παράλληλα τα έχει κάνει μαντάρα σε όλο το ποδόσφαιρο. Δεν έχει ξαναγίνει σε ΔΣ, το καλοκαίρι που συζητούνταν η παραμονή του Περέιρα, να φεύγουν οι μισοί παράγοντες, δεν έχει ξαναγίνει ο πρόεδρος να μην έχει την πλειοψηφία όχι μόνο να περάσει το νέο συμβόλαιο του Περέιρα, αλλά και άλλα θέματα.

Ήταν έκπτωτοι
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Λίγκας για τα επεισόδια στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, η διοίκηση της ΕΠΟ, αν εφαρμόζονταν το καταστατικό της, έπρεπε να κηρυχτεί έκπτωτη. Ο λόγος είναι ότι με απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων θεμάτων, στις 22/08/17, άλλαξε διάταξη του Πειθαρχικού Κώδικα, ενώ το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει. Αυτή ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και δεν... σταμάτησε το ΔΣ. Αρα, από την αρχή «έδειξαν» τι θα κάνουν.


Πολυϊδιοκτησία
Η ΕΠΟ ποτέ δεν εξήγησε γιατί, επίσης περασμένο καλοκαίρι, πήγε να αλλάξει τη διάταξη για την πολυϊδιοκτησία, επιτρέποντας σε παράγοντες ομάδας να έχουν μετοχές άλλης ΠΑΕ. Αλλιώς δεν πρέπει να μένει ούτε λεπτό. Τελικά ο Γραμμένος την απέσυρε, λέγοντας ότι έγινε λάθος, όμως στον ΚΑΠ δεν υπάρχει προηγούμενος κανονισμός που ήταν εναρμονισμένος με το νόμο, δηλαδή στον ΚΑΠ δεν υπάρχει διάταξη για την πολυϊδιοκτησία.
Σαν... κερασάκι στην τούρτα είχε φωτογραφική διάταξη στο δικονομικό κανονισμό που μείωνε την ποινή του Σαββίδη (σ.σ. δεύτερη χρονιά απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο) για το ντου με το όπλο.