Η «ανάπτυξη» που έφαγε η... εξυγίανση!

-Ο Γραμμένος έβλεπε αύξηση του οικονομικού περιβάλλοντος λόγω της αναδιάρθρωσης και των αλλαγών στο Κύπελλο, όμως για τη... φούσκα δεν φταίει ο κορονοϊός.

Αντιγράφουμε τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ, στη ΓΣ της 28ης Ιουνίου 2019, για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και το νέο σύστημα του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου οι μισές ομάδες της Λίγκας ξεκίνησαν από τη φάση των «16»: «Το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι πιο έντονο, θα αυξηθεί και το οικονομικό περιβάλλον θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης». Με δεδομένη τη μέχρι τώρα πορεία της... αναδιάρθρωσης, τα λόγια του προέδρου της ΕΠΟ μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Παράλληλα, πρόκειται για όνειρο που έγινε... εφιάλτης.
Φυσικά και δεν φταίει ο κορονοϊός αλλά η... εξυγίανση! Και η ανύπαρκτη ΕΠΟ...
Για να γίνουμε κατανοητοί, πρέπει να προσθέσουμε τα εξής:
Οι «ευκαιρίες ανάπτυξης» δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια... φούσκα. Δεν έγινε ούτε βήμα μπρος, παρά μόνο πολλά άλματα και πτώση από τον γκρεμό. Για αυτό και δεν λείπουν οι φόβοι ότι το καλοκαίρι οι ομάδες που είναι στην ΕΡΤ (Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Λαμία και η Ξάνθη αν δεν υποβιβαστεί) θα μείνουν τηλεοπτικά «άστεγες» το καλοκαίρι, όπως στον... αέρα θα βρεθούν και τα πρωταθλήματα της Superleague 2 και Football League. Δεν είναι δα και ...ανάπτυξη να παρακαλούν την ΕΡΤ, από τη στιγμή που η NOVA είναι ο μοναδικός άλλος παίκτης. Ανάπτυξη θα ήταν να έμπαινε τουλάχιστον ένας ακόμη... παίκτης στα τηλεοπτικά.
Ούτε είναι ανάπτυξη, αντίθετα είναι ένας ακόμη λόγος για πολλά γέλια, το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν μπόρεσε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου από την αρχή της σεζόν, με αποτέλεσμα να επανέλθει από τη φάση των «16» και μετά αλλά και πάλι ενδιαφέρθηκε μόνο η COSMOTE TV. Και να σκεφτεί κανείς, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ΕΠΟ υπολόγιζε ότι θα έπαιρνε 8 εκατ. ευρώ και αρκέστηκε στο 1,25 εκατ!
Από τη μια οι «φόβοι» για άστεγες ομάδες της Λίγκας και για (μικρότερα) πρωταθλήματα στα αζήτητα, από την άλλη το «ναυάγιο» με τη Λίγκα TV. Όσον αφορά στο τελευταίο, οι μεγάλες ομάδες κατάλαβαν ότι δεν θα είχε όφελος, παρά βάρος από την παρουσία των μικρότερων στην ίδια πλατφόρμα.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Ολυμπιακός τους έδωσε μαθήματα. Λόγω του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και θα πρέπει να τον έχουν σαν μοντέλο ανάπτυξης αντί να τον πολεμούν, χωρίς λόγο και αιτία.

Σχόλια