Σχέδιο για το ΔΣ της ΕΠΟ

Η μελέτη-μνημόνιο που θα συντάξουν FIFA και UEFA θα έχει γνώμονα την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου. Επίσης, οι υπερκειμένες αρχές θέλουν να έχει και τη φιλοσοφία της αύξησης της εκπροσώπησης, αν προτιμάτε της παρουσίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο ΔΣ (=Εκτελεστικής Επιτροπής) της ΕΠΟ.
Αυτό θα γίνει μέσω της αύξησης των θέσεων που καταλαμβάνει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο ΔΣ της ΕΠΟ, πιθανόν με την ταυτόχρονη μείωση των θέσεων που καταλαμβάνουν όσοι εκλέγονται από τις ΕΠΣ.  Τώρα εκλέγονται τέσσερις ως εκπρόσωποι των ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας, δηλαδή εξ οφίτσιο ο πρόεδρος της Λίγκας (=Λυσάνδρου) και τρεις ακόμη (=Αγραφιώτης, Ασλανίδης και Μ. Γκαγκάτσης) και δώδεκα από τις ΕΠΣ, μαζί με τον πρόεδρο (= Γραμμένος). Ο 17ος είναι ο πρόεδρος της Ενωσης SL2 και FL (= Λεουτσάκος).
Παράλληλα, FIFA, UEFA θέλουν να αναβαθμιστεί ο ρόλος της «ανενεργής» Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που υποβάθμισαν από την ΕΠΟ με την ανοχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και οι εισηγήσεις της να επικυρώνονται, χωρίς να μπαίνουν σε ψηφοφορία.
Αν, ανεξαρτητοποιηθούν, όπως αναμένεται, διαιτησία και αθλητική δικαιοσύνη, τότε η ΕΠΟ δεν θα μπορεί να κάνει τα... εξυγιαντικά (κόλπα)!

Σχόλια