Superleague: Ο Παναθηναϊκός «έσωσε» ΠΑΟΚ και Ξάνθη!


Συμμαχία-τέρας στη Superleague. Με την ψήφο του Παναθηναϊκού κρίθηκε στο ΔΣ της διοργανώτριας η μη απαγόρευση των μεταγραφών στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη, στη συζήτηση της καταγγελίας του Ολυμπιακού, επειδή οι δυο ομάδες προσέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο για αγωνιστικούς λόγους, βάζοντας μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ η ποινή είναι προειδοποίηση ή απαγόρευση μεταγραφών και αν δεν αποσύρουν ποινή αποκλεισμού από το πρωτάθλημα. Παράλληλα υπήρξε και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Λίγκας για προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο με το ερώτημα «το αν το ασκηθέν ένδικο βοήθημα υπάγεται στην ανωτέρω απαγόρευση», όπως προβλέπεται.
Για τη μη επιβολή ποινής απαγόρευσης των μεταγραφών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη κρίθηκε με την ψήφο του Παναθηναϊκού, ενώ  επίσης ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναιτωλικός και Βόλος. Υπέρ της απαγόρευσης μεταγραφών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη ψήφισαν οι: Ολυμπιακός, Αρης, Πανιώνιος και ΑΕΛ.  
Υπέρ της παραπομπής της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήρι ψήφισαν οι ΑΕΚ, Ατρόμητος, ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης αποχή, η ΕΠΟ λευκό, ενώ απουσίαζε η Λαμία.

Σχόλια