ΠΑΟΚ και Ξάνθη «βούλιαξαν» στο ΣτΕ


-Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση τους για έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να... παγώσουν οι διαδικασίες για την επιβολή ποινής για την πολυϊδιοκτησία.


Σκοτσέζικο ντους για ΠΑΟΚ και Ξάνθη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας φρόντισε να τους προσγειώσει ανώμαλα, δεδομένου ότι απέρριψε την αίτησή τους για έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να... παγώσουν οι διαδικασίες για την επιβολή ποινής για την πολυϊδιοκτησία.
Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία για την επιβολή πειθαρχικών ποινών για το σκάνδαλο της πολυϊδιοκτησίας, σύμφωνα με την ΕΕΑ, θα προχωρήσει κανονικά. Πρόκειται για μεγάλη ήττα των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης και ταυτόχρονα η απόφαση δείχνει και το ότι η πολυϊδιοκτησία είναι πολύ σοβαρή παράβαση.
Οι λόγοι που το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μπορεί να απέρριψε τις προσφυγές των ΠΑΟΚ, Ξάνθη είναι οι εξής:
Α) Δεν έκρινε ότι υπάρχει ανήκεστος βλάβη των δυο ΠΑΕ,
Β) Αν υπάρχει, υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον,
Γ) Έκρινε προδήλως αβάσιμη την έκδοση προσωρινής διαταγής.
Άρα, καταρρίπτονται τα επιχειρήματα του ΠΑΟΚ περί πρόδηλης παρανομίας της απόφασης της ΕΕΑ και ότι δεν στέκει πουθενά, όμως από τις 84 σελίδες του σκεπτικού, σύμφωνα με νομικούς κύκλους προκύπτει ότι, οι νομικές αποδείξεις είναι πολλές. Η προαναφερόμενη απόφαση αποτελεί και πρόκριμα ότι η απόφαση της ΕΕΑ και παράλληλα η σύνθεσή της δεν είναι παράνομες.
Οι δυο ΠΑΕ προσέφυγαν και στο Διοικητικό Εφετείο για ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ και για έκδοση προσωρινής διαταγής και το δεύτερο αίτημα αναμένεται να έχει την ίδια τύχη.
Με αφορμή την καταγγελία που έκανε ο Ολυμπιακός στη Λίγκα, είναι άλλη μια δικαίωση των «ερυθρόλευκων» ότι κακώς, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη προσέφυγε στο ΣτΕ και στο Διοικητικό Εφετείο. Αρα, επαναλαμβάνουμε ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή πειθαρχικών ποινών και οι το ΠΑΕ κινδυνεύουν με αποβολή από το πρωτάθλημα, με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα.


Σχόλια