Τι αναφέρει το συνυποσχετικό για το ποδόσφαιρο


-Οι βασικές προβλέψεις των συνυποσχετικών που υπεγράφησαν ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στις UEFA-FIFA είναι:

Υποχρεώσεις των UEFA / FIFA
Οι UEFA / FIFA θα εκπονήσουν εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:
Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου
Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο
Το σύστημα διαιτησίας
Οι προτάσεις στην ΕΠΟ
Οι UEFA / FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας.
Οι UEFA / FIFA θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα. Η κυβέρνηση από πλευράς της αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA / FIFA στην ελληνική έννομη τάξη.


Σχόλια