Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσέφεριν «για την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου»


Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρθυπουργού: «Στις 09:55, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρόεδρο της UEFA Aleksander Čeferin και τον Αντιπρόεδρο της FIFA Greg Clarke για την υπογραφή συνυποσχετικών ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στους δύο φορείς, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Αυτές είναι οι τέσσερις τομές στο ποδόσφαιρο που συζητούν Κυβέρνηση και UEFA
Κυριακή, Φεβρουαρίου 23, 2020


Το μνημόνιο με δυο λόγια: Είναι οι προτάσεις της UEFA που περιλαμβάνουν τέσσερις ...τομές στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν να κάνουν με: 1) Αλλαγές στην οργάνωση, 2) στις εκλογές της ΕΠΟ και στις αρμοδιότητές της, 2) στην αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων, 4) στη διαιτησία, εν προκειμένω στην ανεξαρτητοποίησή της.
Αυτά θα υπογράψουν από τη μια ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ στο ραντεβού της Τρίτης (25/02) στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κείμενο θα είναι πολυσέλιδο και δεν θα δεσμεύει, πάντα σύμφωνα με διαρροές στο πολιτικό ρεπορτάζ, μόνο την Κυβέρνηση αλλά και την ΕΠΟ.
Οι αλλαγές στην οργάνωση θα έχουν σχέση με τη δομή του πρωταθλήματος, βάση των μοντέλων άλλων χωρών αλλά και των πειθαρχικών διατάξεων, του τρόπου λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης κτλ. Στο επίκεντρο θα βρεθεί και ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ, ενώ θα... περικοπούν οι αρμοδιότητες της ομοσπονδίας σε σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάποιες αλλαγές θα αφορούν στον αριθμό των μελών ή τη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΟ (στην εκπροσώπηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στον περιορισμό θέσεων (σ.σ. μειοψηφία) των προέδρων των ΕΠΣ), ενώ θα οριστούν και προσόντα για τον πρόεδρο της ΕΠΟ, από όπου θα αποκλείονται οι πρόεδροι ΕΠΣ.
Επίσης, θα αλλάξει η νομοθεσία για την αντιμετώπιση της βίας και τη χειραγώγηση των αγώνων. Ακόμη, θα ορίζεται η ανεξαρτητοποίηση διαιτησίας. Υπάρχουν σκέψεις για να γίνει επαγγελματική, με ξένους αρχιδιαιτητές. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις και για (σταθερό) πίνακα ξένων διαιτητών!
Το μνημόνιο θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή και η UEFA θα εγγυάται στήριξη για να προχωρήσουν οι αλλαγές. Παράλληλα, η ΕΠΟ θα υποχρεωθεί να αλλάξει το καταστατικό της, προκειμένου να εναρμονιστεί με το νόμο...

Σχόλια