ΕΠΟ: Ο αδύναμος κρίκος του ποδοσφαίρου

-Το γεγονός ότι ξέφυγε η κατάσταση επειδή δεν αρέσει μια απόφαση θεσμικού οργάνου (ΕΕΑ) είναι και ευθύνη της...


Ανίκανη η ΕΠΟ της διοίκησης Γραμμένου; Σιγά το νέο, πείτε! Δεν είναι η πρώτη φορά είναι κατώτερη των περιστάσεων. Η ομοσπονδία επιβεβαιώνει διαρκώς ότι είναι ο αδύναμος κρίκος του ποδοσφαίρου. Σα να μην έφτανε που το καλοκαίρι προσπάθησε να ανοίξει… πόρτα, μέσω κανονισμού στην πολυϊδιοκτησία, τώρα δεν παρεμβαίνει για να σεβαστούν την απόφαση της ΕΕΑ αλλά και να εκδικαστεί η υπόθεση από την αθλητική δικαιοσύνη. Δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα και αφήνει τον ΠΑΟΚ να αλωνίζει, λες και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι μόνο για τη... βιτρίνα. Με λίγα λόγια στην ΕΠΟ επιβεβαιώνουν ότι δεν σέβονται το ποδόσφαιρο.
Για να δείτε ότι όλο αυτό το… μπάχαλο που δημιουργεί ο ΠΑΟΚ είναι και θέμα της ΕΠΟ, εννοούμε ότι τον αφήνει, και παράλληλα ότι η ομοσπονδία είναι ανίκανη αντιγράφουμε την παράγραφο 1α, του άρθρου 2 του καταστατικού της ΕΠΟ: «Οι σκοποί της Ε.Π.Ο. είναι: Να βελτιώνει το παιχνίδι του ποδοσφαίρου αδιαλείπτως και να το προωθεί, διευθύνει, διοικεί και ελέγχει σε όλη την ελληνική επικράτεια υπό το φως του ευ αγωνίζεσθαι, των ενοποιητικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών αξιών του, ιδιαιτέρως διαμέσου των προγραμμάτων ανάπτυξης των νέων».
Το... βουβό ΔΣ της Τρίτης
Στις 28 του μήνα η ΕΠΟ συνεδρίασε, παρουσία των Φούσεκ και των Χούμπελ, όμως δεν είπαν κουβέντα για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι η απόφαση της ΕΕΑ βγήκε μια μέρα νωρίτερα. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εγκρίνουν το ταξίδι της Εθνικής στην Αμερική (σ.σ. πόσοι θα πάνε;) αλλά και να μας …πληροφορήσουν ότι υπήρξε πρόοδος στα οικονομικά της. Δηλαδή, απέδειξαν ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κι όμως, FIFA και UEFA τους έχουν ακόμη εκεί. Άσχετα, αν δεν τους υπολογίζουν για τίποτα.

Σχόλια