Παράνομη η αποχή των διαιτητών - Ο κανονισμός βγάζει στη... σέντρα τους ρέφερι


-Με βάση το άρθρο 64 του Κανονισμού Διαιτησίας, ένας κανονισμός που είναι της... εξυγίανσης και τον επιμελήθηκε ο Περέιρα.

Ποδόσφαιρο σημαίνει κανονισμοί, αλλιώς δεν θα υπήρχαν η FIFA, η UEFA και η ΕΠΟ και ο καθένας θα έκανε το δικό του. Και απαραίτητη προϋπόθεση, όπως γνωρίζουν άπαντες, για την ύπαρξη του οργανωμένου ποδοσφαίρου είναι κανονισμοί που ευκαιρίας δοθείσης είναι και της... εξυγίανσης! Μάλιστα, τον κανονισμό διαιτησίας τον επιμελήθηκε αυτοπροσώπως ο Περέιρα...
Απορούμε τι κάνει λοιπόν η ΚΕΔ, αφού με βάση το άρθρο 64 του Κανονισμού Διαιτησίας η αποχή των διαιτητών είναι παράνομη. Ξεκάθαρα ο κανονισμός στο άρθρο 1 αναφέρει ότι «η αδικαιολόγητη άρνηση διαιτητή να παράσχει τις υπηρεσίες του ως διαιτητής ή βοηθός διαιτητής, έστω και ενός (01) αγώνα, επηρεάζει αρνητικά την περαιτέρω αξιολόγησή του στους πίνακες διαιτητών ή βοηθών διαιτητών των πρωταθλημάτων οποιασδήποτε κατηγορίας», ενώ το άρθρο 2 συμπληρώνει ότι «συνιστά αδικαιολόγητη άρνηση παροχής υπηρεσιών ως διαιτητή, όταν ο διαιτητής τυχόν συμμορφώνεται με οποιαδήποτε προτροπή ή απόφαση για αποχή του από αγώνα(ες), από οπουδήποτε και αν προέρχεται η εν λόγω προτροπή ή απόφαση».
Αναλυτικά ο κανονισμός:
«ΑΡΘΡΟ 64: Άρνηση παροχής υπηρεσιών ως Διαιτητή – Κυρώσεις
1. Η αδικαιολόγητη άρνηση διαιτητή να παράσχει τις υπηρεσίες του ως διαιτητής ή βοηθός διαιτητής, έστω και ενός (01) αγώνα, επηρεάζει αρνητικά την περαιτέρω αξιολόγησή του στους πίνακες διαιτητών ή βοηθών διαιτητών των πρωταθλημάτων οποιασδήποτε κατηγορίας.
2. Κατά την έννοια της ως άνω παραγράφου, συνιστά αδικαιολόγητη άρνηση παροχής υπηρεσιών ως διαιτητή, όταν ο διαιτητής τυχόν συμμορφώνεται με οποιαδήποτε προτροπή ή απόφαση για αποχή του από αγώνα(ες), από οπουδήποτε και αν προέρχεται η εν λόγω προτροπή ή απόφαση.
3. Παρομοίως, συνιστά αδικαιολόγητη άρνηση παροχής υπηρεσιών ως διαιτητή, όταν ο τελευταίος καταθέτει κώλυμα για αγώνες συγκεκριμένου σωματείου, με την εξαίρεση των ομάδων που αναφέρονται στο άρθρο 65 του παρόντος Κανονισμού».
Οι διαιτητές δεν έχουν συνδικαλιστικό όργανο, είναι άτυπο, αν προβλεπόταν θα είχαν καταθέσει χαρτιά στο Πρωτοδικείο για να αναγνωριστεί. Αυτό το συνδικαλιστικό όργανο στελεχώνουν οι Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών), ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) και οι βοηθοί Χρήστος Μπαλτάς και Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας). Και επειδή η παρακίνηση των διαιτητών σε αποχή, ή αν προτιμάτε η παρακίνηση σε ομαδικά κωλύματα είναι παράνομη, ας ψάξει να βρει η ΚΕΔ ποιοι έπαιρναν τηλέφωνο τους διαιτητές επειδή με βάση το άρθρο 71 πρόκειται για πειθαρχικό παράπτωμα.  Μάλιστα, το συγκεκριμένο άρθρο απαγορεύει και τις δηλώσεις στα ΜΜΕ και το αναφέρουμε, επειδή απέστειλαν επιστολή κατά του Χούμπελ και της ΚΕΔ. Η τελευταία μπορεί να εφαρμόσει τον κανονισμό.
Αν ο Παπαπέτρου, ο Ζαχαριάδης, ο Καρσιώτης και ο Μπαλτάς θέλουν να κάνουν αποχή, μόνο με τη σιωπηρή στήριξη του ΠΑΟΚ, πρέπει να ξέρουν ότι διαφωνούν όλες οι ομάδες αλλά και οι φίλαθλοι. Άλλωστε, η Λίγκα ζήτησε συνάντηση με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ προκειμένου να βρεθεί λύση να γίνει κανονικά η 17η αγωνιστική του ερχόμενου Σαββατοκύριακου...
Κακώς δεν επιτρέπεται στους διαιτητές να κάνουν δηλώσεις, όμως οι... εξυγιαντές έφτιαξαν τους κανονισμούς. Οσοι διαφωνούν ας κατηγορήσουν το σύστημα που λυμαίνονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο...