Το 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ και η στοχοποίηση του Ολυμπιακού - Παγκόσμιο φαινόμενο τα κραυγαλέα φάλτσα...

Δυστυχώς, εκεί την κατάντησαν οι Περέιρα και λοιποί, διαιτησία στην Ελλάδα σημαίνει 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Αλλιώς θα έβλεπε τον Ολυμπιακό με τα κιάλια καθώς η βαθμολογία έχει αλλοιωθεί. Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε στις δέκα από τις 16 αγωνιστικές που έγιναν μέχρι τώρα.
 Αναλυτικά:
2η αγωνιστική (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1): Πριν από το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ υπάρχει επιθετικό φάουλ σε επίδειξη πάλης του Ακπόμ στον Ευαγγέλου. Ο Παπαπέτρου (Αθηνών) ειδοποιήθηκε να πάει να δει το VAR, όμως μέτρησε το τέρμα, επειδή ο Φωτιάς (Πέλλας), ο οποίος ήταν διαιτητής VAR, είδε τη φάση.
3η Αγωνιστική (Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3):
Ο βοηθός Καλύβας (Φθιώτιδας) δεν έπιασε φάση, τα έδινε όλα υπέρ του ΠΑΟΚ, όμως τον διόρθωνε το VAR.  Κακώς ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) δεν μέτρησε γκολ του Καχίλα, ενώ το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να μετρήσει, επειδή ο Πέλκας ήταν οφσάιντ.
4η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ – Αρης 2-2): Κακώς, ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) απέβαλε τον Σάσα του Αρη με δεύτερη κίτρινη.
6η Αγωνιστική (Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2): Οι Μανούχος (Αργολίδας), Ευαγγέλου (Αθηνών) δεν καταλόγισαν πέναλτι μαρς που έκαναν οι Μάτος, Βαρέλα στους Σουάρεθ και Μπαράλες.
8η Αγωνιστική (Βόλος-ΠΑΟΚ  0-2): Από πέναλτι-φάντασμα το δεύτερο γκολ της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Διαιτητής ο Ευαγγέλου (Αθηνών).
9η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-2): Ο Σλοβένος Βίντσιτς αντί να λήξει το ματς το συνέχισε και όταν ο Τζήλος (Λάρισας) τον ειδοποίησε πήγε στο VAR για πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.
10η Αγωνιστική (ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-1): Στο 0-0 υπάρχει αποβολή του Μπίσεσβαρ, ενώ ο Τζήλος (Λάρισας) δεν έδωσε πέναλτι σεν ανατροπή του Μάνου από τον Εσίτι.
11η Αγωνιστική (ΠΑΟΚ – Λάρισα 1-0): Στο 5’ ο Τάσσης (Ηπείρου) δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ινγκανσον, χαμπάρι δεν πήρε και ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδία) στο VAR.


Στο Καραϊσκάκη
Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε και στο ματς της 12η αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (1-1) στο Καραϊσκάκη. Ο Ισπανός Μαρτίνεθ έκανε ένα… τσουβάλι λάθη. Ένα σημαντικό είναι στο 42’, όταν δεν απέβαλε τον Μπίσεσβαρ με δεύτερη κίτρινη καθώς έκανε επίτηδες χέρι για να σταματήσει επίθεση του Ολυμπιακού. Δεύτερο στο 49’ όταν δεν καταλόγισε το πέναλτι μαρς στο... κλάδεμα του Ελ Καντουρί στον Ποντένσε. Σα να μην έφτανε που η τελευταία περίπτωση είναι εξόφθαλμη, δεν πήγε ούτε στο VAR και αρκέστηκε στη γνώμη του συμπατριώτη του Χιμένεθ.

Ολα… δικά του
Κλείνουμε τον… κύκλο των φετινών λαθών υπέρ του ΠΑΟΚ με την 15η Αγωνιστική (Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-2): Ο Κουμπαράκης (Θράκης) σφύριξε ΠΑΟΚ. Ένα παράδειγμα είμαι ότι στο 26’ κακώς δεν δόθηκε καθαρό φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ που ήταν και κίτρινη κάρτα στον Μάτος για σκληρό μαρκάρισμα στον Παπανικολάου. Μπορεί να μην έγινε το πολύ μεγάλο λάθος, όμως η φιλοσοφία με την οποία τον σφύριξε ο Κουμπαράκης αντικατοπτρίζει και τη νοοτροπία των προηγούμενων αγώνων του. Όλα τα αμφισβητούμενα οι ρέφερι τα δίνουν υπέρ του.

Μέχρι και ξένοι
Η διαιτησία του Σάντεθ Χιμένεθ υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά του Ολυμπιακού αποτελεί απόδειξη ότι… εξυγιαντές έγιναν μέχρι και οι ξένοι ρέφερι. Για να συμπληρώσουμε το παζλ των λαθών κατά των Πειραιωτών, εκτός από το ματς με τον ΠΑΟΚ, έχουμε και τον αγώνα στον Βόλο (0-0). Φωτιάς (Πέλλας), Ευαγγέλου (Αθηνών), Φίλος (Βοιωτίας) και Φωτόπουλος (Αθηνών) ακύρωσαν με ανύπαρκτο οφσάιντ γκολ του Σουντανί στο 17’. Επίσης, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου   δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», όταν ο Φεράρι «γκρέμισε» τον Ελ Αραμπί.


Η στοχοποίηση του Ολυμπιακού
Όπως και τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ, δεν ξανάγινε τέτοια στοχοποίηση κατά του Ολυμπιακού που έπρεπε να ήταν πρώτος στη βαθμολογία και μάλιστα με διαφορά από τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά:
1η Αγωνιστική (Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0): Κακώς, ο βοηθός Τζιώτζιος ανέκοψε δυο επιθέσεις του Ολυμπιακού.
2η Αγωνιστική  (Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1): Δεν έπρεπε να ακυρωθούν από τον Ευαγγέλου (Αθηνών) γκολ των Ελ Αραμπί και Μεριά.
3η Αγωνιστική (Ολυμπιακός - Βόλος 5-0): Ο Φωτιάδης (Καστοριάς) έδωσε περισσότερα φάουλ στον Βόλο, παρά στον Ολυμπιακό!
4η Αγωνιστική (Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1): Ανύπαρκτο το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ από τον Γερμανό Στέγκεμαν στον Περέα.
5η Αγωνιστική (Ολυμπιακός – Λαμία 2-0): Έγιναν δυο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών, όμως ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) που σφύριξε και ο Κομίνης στο VAR δεν έδωσαν κανένα.
7η Αγωνιστική (Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1): Ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) δεν έδωσε πέναλτι στον Σεμέδο και δεν απέβαλε τον Κοροβέση.
8η Αγωνιστική (Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0): Ο Πορτογάλος Σόουζα, με τον Φωτιά (Πέλλας) στο VAR, έπρεπε να αποβάλουν Τσιγκρίνσκι, Τσιντώτα και να δώσουν πέναλτι του Βράνιες στον Ελ Αραμπί. Σε αυτό το ματς γύρισαν το VAR πέντε φάσεις πίσω και παρόλα αυτά χωρίς λόγο δεν μέτρησαν γκολ του Ελ Αραμπί!
9η Αγωνιστική (Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0): Ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) δεν έδωσε πέναλτι του τερματοφύλακα της Ξάνθης στον Ελ Αραμπί.
10η Αγωνιστική (Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0): Ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) δεν καταλόγισε πέναλτι του Γούτα στον Σεμέδο, δεν απέβαλε Κατράνη και Γούτα.
11η Αγωνιστική ( Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1): Δυο είναι τα σημαντικά λάθη που έκανε ο Κομίνης (Θεσπρωτίας). Στο 50’ αρνήθηκε πέναλτι σε τράβηγμα του Μασούρα στον Μπουχαλάκη. Στο 88’, πριν το γκολ του Πανιωνίου, ο Σταυρόπουλος με τη φόρα που είχε έκανε επιθετικό φάουλ στον Γκερέρο και του πήρε τη μπάλα. Εδώ, ο Κομίνης δεν πήγε ούτε στο VAR και για τη φάση αποφάσισε ο Διαμαντόπουλος.

Σχόλια