«Σουρωτήρι» ο κανονισμός διαιτησίας – Πρέπει να ντρέπονται ΕΠΟ και ΚΕΔ αλλά και η FIFA για το… μεγάλο «δούλεμα»


-Πουθενά δεν αναφέρει ότι υπεύθυνη είναι η FIFA, ή ότι αποφασίζει μόνο ο Περέιρα, όπως επικαλούνται


Ένα… μπάχαλο τα έχει κάνει η «εξυγίανση». Όποιος διαβάσει το άρθρο 4 του κανονισμού διαιτησίας με τον τίτλο «Σύνθεση της ΚΕΔ/ΕΠΟ» θα διαπιστώσει ότι έχουν πετύχει ένα σημαντικό αυτογκόλ. Ένα συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο κανονισμός ισοδυναμεί με μεγάλο δούλεμα αλλά και μεγάλη πρόκληση, επειδή η ΚΕΔ δεν λειτουργεί με βάση τον κανονισμό! Αρα, αν κάποιος θελήσει να το προχωρήσει περισσότερο, μπορεί να εκφράσει και το συμπέρασμα ότι η ΚΕΔ λειτουργεί παράτυπα!
Ο κανονισμός, στο εν λόγω άρθρο, παράγραφος 2 αναφέρει ότι «η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΕΠΟ θα διορίζει ως πρόεδρο της ΚΕΔ έναν πρώην διαιτητή με υψηλό διαιτητικό υπόβαθρο». Πουθενά δεν αναφέρει ότι η FIFA και η UEFΑ.
«Δεν φέραμε εμείς την ξένη ΚΕΔ, τα χέρια της ΕΠΟ είναι δεμένα», είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, ενώ και ο Γραμμένος έχει πει με στόμφο ότι η διαιτησία είναι της FIFA. «Τα θέματα της διαιτησίας ανήκουν στη FIFA, ο κανονισμός δεν μπορεί να αλλάξει», είχε διαβεβαιώσει ο Φούσεκ, όταν ψηφίζονταν (27/06) ο παρών κανονισμός!
Τότε γιατί δεν έκαναν μια τροποποίηση για να περάσουν στον κανονισμό αυτά που λένε; Γιατί άλλα γράφουν, άλλα εφαρμόζουν άλλα κάνουν. Δεν έβγαλαν πίνακες; Δεν έκαναν ψηφοφορία; Γενικά, δεν ασκούν όλα τα καθήκοντα που προβλέπονται από το άρθρο 5; Θυμάται κανείς ότι στο παρελθόν ο Βασάρας είχε καταγγείλει ότι οι πίνακες δεν είχαν βγει με βάση τον κανονισμό και ποιές συνέπειες είχε αυτή η καταγγελία; Ο Περέιρα γιατί έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και δεν το έστειλε στη FIFA;
Γιατί στην παράγραφο 6 του άρθρου 4 αναφέρουν ότι οι αποφάσεις της ΚΕΔ δεν προσβάλλονται; Το αλάθητο έχουν οι ξένοι αρχιδιαιτητές;
Κάθε απάντηση δεκτή…

Σχόλια