FIFA, UEFA ζήτησαν στοιχεία από τον Αυγενάκη


-Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, ενώ έγραψε και η ατάκα «τι με περάσατε; Για Κοντονή ή Βασιλειάδη;» ως απάντηση στις φωνές του ΠΑΟΚ.

Δύσκολες μέρες για την… εξυγίανση, όλα δείχνουν πως αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το σύστημα που είναι υπεύθυνο για τη διαφθορά και τη σαπίλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για το σύστημα που θέλει το καλό συγκεκριμένων επιχειρηματιών και συγκεκριμένων ομάδων...
Μετά την αποκάλυψη ότι η FIFA ζήτησε εξηγήσεις από την ΕΠΟ και την ΚΕΔ σχετικά με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε από την πλευρά του ότι «μόλις χθες (28/11) το πρωί και η FIFA και η UEFA ζήτησαν στοιχεία από εμένα για να τεκμηριώσουν κάποια πράγματα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 της Θεσσαλονίκης. Αναμφίβολα, πρόκειται για σημαντική εξέλιξη η οποία δείχνει ότι η FIFA και η UEFA ασχολούνται σοβαρά με τις καταγγελίες του Ολυμπιακού για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη διαιτησία.
Τοι ίδιο δήλωσε και μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού (Μώραλης, Καραπαπάς, Σουλούκου), ο Αυγενάκης επανέλαβε ότι «θέματα» της επιστολής του Ολυμπιακού θα συζητηθούν στην πρώτη συνεδρίαση της της «Steering Committee», της Επιτροπής που συστήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία των FIFA/UEFA, για την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων, όπου το παρών θα δώσουν τόσο Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA) όσο Λούκας Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών – μελών FIFA), επίσης την επιτροπή στελεχώνουν Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Μαρκ Τίμερ (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA), Νίκολας Ραουντένσκι (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA).
«Τι με περάσατε; Για Κοντονή ή Βασιλειάδη;»
Για το τι θα συμβεί τη Δευτέρα(02/12), ο Αυγενάκης δήλωσε: «Δεν έχει υπάρξει συνάντηση στο γραφείο μου χωρίς να έχετε ενημερωθεί. Εγώ συναντήσεις από την πίσω πόρτα δεν κάνω (σ.σ. έδωσε απαντήσεις επειδή φωνάζει ο ΠΑΟΚ). Με διαφάνεια και καθαρές κουβέντες λειτουργώ. Τη Δευτέρα είναι πάλι γνωστό σε εσάς ότι έχει σύσκεψη η αρμόδια Επιτροπή για ζητήματα που εμπλέκει η επιστολή μέσα. Πότε λοιπόν θα έπρεπε να τους ζητήσω μετά τη συνάντηση; Για αυτό το λόγο η συνάντηση αυτή έγινε σήμερα και με διαφάνεια. Δεν είχα κάτι να κρύψω. Τον προγραμματισμό των συναντήσεων δεν μπορούν να τη βγάζουν τα δημοσιεύματα. Τι με περάσετε Κοντονή ή Βασιλειάδη; Την ίδια ευαισθησία έδειξαν κάποιοι όταν αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στη μετακίνηση οπαδών. Τότε έλεγαν ότι πάω να βάλω μπουρλότο αλλά δεν έγινε κάτι. Ο μεμονωμένος φίλαθλος μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο».
Ακόμη, ο Αυγενάκης έστειλε το μήνυμα «εγώ δεν είμαι ούτε Κοντονής ούτε ο Βασιλειάδης. Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης με έχει επιλέξει για αυτή τη θέση. Λειτουργώ αντικειμενικά».
Για το ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε: «Επιθυμία μου είναι να κερδίσει το ποδόσφαιρο. Ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα είναι ένα παράσημο για το ποδόσφαιρο. Εάν το κάνουν τότε θα έχει όφελος για τον αθλητισμό».


Σχόλια