Διαιτητής με ΠΑΟΚ; Μια από τα ίδια, όπως με την ΑΕΚ…


-Η επιλογή του Ισπανού ρέφερι Μαρτίνεθ για το ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έχει πολλές ομοιότητες με τον Πορτογάλο που σφύριξε 100-0 κατά των «ερυθρόλευκων» στον αγώνα με την ΑΕΚ


Γιατί η επιλογή του 36χρονου Ισπανού Σάνσεθ Μαρτίνεθ για να σφυρίξει το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ έχει πολλές ομοιότητες με τού Πορτογάλου Σόουζα, ο οποίος στο ματς με την ΑΕΚ έκανε τέσσερα εξόφθαλμα λάθη, όλα σε βάρος των «ερυθρόλευκων»; Ο Σόουζα είναι συμπατριώτης του Περέιρα, ο Μαρτίνεθ είναι συμπατριώτης του Μαρίν! Μαζί με τον Λίντμπεργκ, τον τρίτο ξένο της ΚΕΔ, είναι υπεύθυνοι για το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το 100-0 κατά των Πειραιωτών!
Ο Σόουζα έκανε εξόφθαλμα λάθη, δηλαδή «χειρουργείο» όπως ονομάζουν οι φίλαθλοι τις κακές διαιτησίες, σε βάρος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όμως ο Περέιρα δεν παραιτήθηκε, ούτε τον έδιωξαν. Είναι δυνατόν ο Πορτογάλος και οι υπόλοιποι να μην έχουν ευθύνη, αν ένας ξένος διαιτητής δεν πάει καλά; Τι θα συμβεί αν και ο Ισπανός αποδειχθεί σαν τον Σόουζα; Προκαλεί απορία που, αν και ο Μαρίν είναι Ισπανός, έφεραν έναν συμπατριώτη του για να σφυρίξει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που δεν είναι στην ελίτ κατηγορία της UEFA, είναι τέταρτος στην ιεραρχία των διεθνών της Ισπανίας! Κάπως έτσι ήταν και ο Πορτογάλος Σόουζα, που υποβιβάστηκε από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία της UEFA, αν και αποτέλεσε επιλογή του Περέιρα. Πολλές οι συμπτώσεις, δεν βρίσκετε;
Είναι αδιανόητο, μετά τις τόσες κακές διαιτησίες, ακόμη και ξένων διαιτητών να μην παρεμβαίνει η FIFA για να μην δημιουργούνται εντάσεις, για να υπάρχει ομαλότητα στη διαιτησία. Βέβαια, το ανεξήγητο είναι που δεν διώχνει τον Περέιρα, τον Μαρίν, τον Λίντμπεργκ και όλους τους Έλληνες της ΚΕΔ. Μόνο έτσι θα φυσήξει νέος αέρας στη διαιτησία, αφού φύγουν και οι διεθνείς σαν τον Σκουλά (Θεσσαλίας), τον Τζήλο (Λάρισας), τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), ή διαιτητές σαν τον Ευαγγέλου (Αθηνών).
Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι παγκόσμιο φαινόμενο! Στο μοναδικό μέρος του πλανήτη που οι ορισμοί δεν ισοδυναμούν με ευθύνη! Και το χειρότερο; Όλα αυτά με την ανοχή της FIFA!