Η «σαλάτα» του Περέιρα: Ασήμαντοι ξένοι ρέφερι και … διαιτητάκια – Πόσο πιο χαμηλά;


Έπεσε ένα ακόμη… κάστρο των ελλήνων διαιτητών. Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι έγιναν διαιτητάκια είναι το εξής: Μετά τους ξένους που σφυρίζουν στα ντέρμπι, έβαλαν ξένους και στο VAR, στο ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Απόδειξη ότι η διαιτησία στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν νομίζουμε ότι θα διαφωνήσει κανείς…
Αν οι Ελληνες ήταν καλοί στο VAR, δεν θα υπήρχε λόγος ο Περέιρα, ο οποίος υποτίθεται ότι τους στήριζε να βάλει ξένους στον έλεγχο των φάσεων. Και μάλιστα Ισπανούς, οι οποίοι δεν είναι διεθνείς.
Όλα αυτά τη στιγμή που ο Περέιρα στο σεμινάριο του καλοκαιριού τους διαβεβαίωσε ότι φέτος θα παίρνουν περισσότερους ορισμούς και ότι θα φροντίσει να ανοίξει τον δρόμο για να σφυρίζουν και στα ντέρμπι. Παρόλα αυτά, με την επιλογή Ισπανών και στο VAR έδειξε ότι δεν τους υπολογίζει! Κι όμως, οι ρέφερι δεν αντέδρασαν με την επιλογή της ΚΕΔ. Σα να δέχονται τη μοίρα τους, να είναι οι τελευταίοι και στο …χωριό τους, δεδομένου ότι είναι τελευταίοι και στην …πόλη, καθώς δεν παίρνουν διεθνείς ορισμούς.
Καθόλου τυχαίο ότι η UEFA η οποία ορίζει στο Champions League διαιτητές χαμηλών κατηγοριών στο VAR, δεν έβαλε ούτε έναν Ελληνα! Ούτε τον Σιδηρόπουλο!
Με τον… κορυφαίο υπάρχει κι άλλο θέμα. Ο Σιδηρόπουλος είναι ρέφερι (υποτίθεται) της ελίτ κατηγορίας, όμως τον έβαλαν να σηκώνει ταμπέλα, ως τέταρτο στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, σε ρέφερι της πρώτης κατηγορίας της UEFA.
Ο Μεντιέ Χιμένεθ, ο οποίος θα είναι στο VAR, όπως ήδη αναφέραμε, δεν είναι διεθνής. Στην Primera División, όπου ανέβηκε το 2017, συνολικά σφύριξε 40 ματς μέχρι τώρα, φέτος ορίστηκε σε επτά εξ αυτών. Δεν περνά απαρατήρητο ότι την τρέχουσα σεζόν, ο Χιμένεθ δεν σφύριξε παιχνίδι της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα. Επίσης, πέρσι μπήκε σε ένα ματς της Ρεάλ και σε κανένα της Μπαρτσελόνα. Δηλαδή είναι πιο κάτω και από το κάτω ράφι!

Σχόλια