11η αγωνιστική: Με το VAR και τις διαιτησίες μίλησαν οι μουγγοί και είδαν οι τυφλοί – Αν δεν φύγουν ΕΠΟ, ΚΕΔ και διαιτητές, έρχονται και χειρότερα

-Στη Νέα Σμύρνη οι Κομίνης, Διαμαντόπουλος, στην Τούμπα οι Τάσσης, Τζοβάρας, στο ΟΑΚΑ οι Ευαγγέλου, Σκουλάς. Οι διαιτησίες τους δικαιώνουν την καταγγελία του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη.

 Η διαιτησία, ακόμη και με VAR σκορπά τρόμο... Η ενδέκατη αγωνιστική μπορεί να χαρακτηριστεί και ως παρέλαση «βρυκολάκων».
Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως αυτά που έγιναν σε τρία γήπεδα, στην Τούμπα (ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0) «πρωταγωνιστές» ήταν οι Τάσσης και Τζοβάρας, στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Αρης 1-1) οι Ευαγγέλου και Σκουλάς, στη Νέα Σμύρνη οι Κομίνης, Διαμαντόπουλος. Όλοι αυτοί δικαιώνουν την καταγγελία του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη. Πρόκειται για διαιτησίες που είχαν ως αποτέλεσμα, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, να μιλήσουν οι μουγκοί και να δουν οι τυφλοί.
Στην Τούμπα το VAR δεν υπήρχε, στο ΟΑΚΑ χρησιμοποιήθηκε ως ...όπλο για να ισοφαρίσει η ΑΕΚ, ενώ και στη Νέα Σμύρνη το είχαν ως άλλοθι για να αδικήσουν τον Ολυμπιακό! Μιλάμε για ...μεγαλεία της «εξυγίανσης»! Αλλού υπάρχει VAR, αλλού όχι! Αυτό δεν είναι βοήθημα για σωστές διαιτησίες αλλά... όχημα για αλλοίωση αποτελεσμάτων υπέρ της «εξυγίανσης».
Όλα αυτά ενώ είναι νωπές οι μνήμες από την επιστολή του Ολυμπιακού στον Αυγενάκη. Με αυτή η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ παρουσίασε αναλυτικά την πραγματική εικόνα του αθλήματος, αναφέρεται στη σήψη και στην απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί το πρωτάθλημα και επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της Ε.Π.Ο. για τη διαφθορά που κυριαρχεί, ειδικά στο χώρο της διαιτησίας.
Και ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε στην αμέσως επόμενη αγωνιστική!


ΠΑΕ ΑΕΛ: «Πόσο Κομίνης είσαι ρε Τάσση»!
«Τι κάνετε ρε;
Αν δεν είναι αυτό πέναλτι, ποιο είναι;
Θα το καταστρέψετε εντελώς το ποδόσφαιρο;
Θα φύγουν και οι τελευταίοι;
Ποιος είναι στο VAR που δεν ζήτησε ανασκόπηση;»
Αυτά αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΕΛ που διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Ινγκανσον, με αποτέλεσμα η μπάλα που πήγαινε προς την εστία, αφού χτύπησε στον αγκώνα του, να καταλήξει κόρνερ σε σουτ του Σεσέροβιτς. Ο διαιτητής Τάσσης (Ηπείρου) δεν πήγε στο VAR, ούτε τον φώναξε ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
Η φάση έγινε στο 0-0. Οπου ΠΑΟΚ και διαιτησία-αίσχος!
Επίσης, η ΑΕΛ εξέδωσε κι άλλη ανακοίνωση, φωνάζοντας για πειθαρχικά λάθη του Τάσση: «4 μαρκαρίσματα από πίσω σε δικούς μας παίκτες, ούτε μια κίτρινη κάρτα ο Κομίνης-Τάσσης… Τώρα κατ' εντολή του Κρέσπο, στον οποίο πρέπει να δείξει κίτρινη κάρτα γιατί του υποδεικνύει τι να κάνει, δείχνει κίτρινη κάρτα στον Μπόυστος. Πόσο Κομίνης είσαι ρε Τάσση»!



ΟΑΚΑ: «Εκτέλεση» των κανονισμών και του Αρη με... όπλο το VAR
Απίστευτο το δίδυμο του Ευαγγέλου (Αθηνών) με τον Σκουλά (Θεσσαλίας). Ντρόπιασαν τη διαιτησία και το VAR. Ο πρώτος σφύριζε και ... εκτέλεσε τον Αρη με ανύπαρκτους κανονισμούς, ο δεύτερος τον καλούσε στο VAR, όπου όμως άλλα έβλεπαν οι φίλαθλοι, άλλα ο διαιτητής, με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ-Αρης 1-1, υπέρ των γηπεδούχων που στο τέλος οι παίκτες τους αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς για την απόδοσή τους.
Το πρώτο ...χτύπημα:
Στο 53’ ο Ευαγγέλου απέβαλλε τον Ιντέγε με απευθείας κόκκινη καθώς του καταλόγισε ότι πάτησε τον Μάνταλο εκτός φάσης. Ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) τον κάλεσε στο VAR και ο Ευαγγέλου είδε παράβαση που δεν υπάρχει! O Ιντέγε δεν βλέπει, φαίνεται ξεκάθαρα ότι κοιτάει αλλού την ώρα που πατά ελαφρά το Μάνταλο, παράλληλα φαίνεται ότι προσπάθησε να αποφύγει τον Μάνταλο, όπως φαίνεται πως ο παίκτης της ΑΕΚ έχει υπερβολική αντίδραση!
Το δεύτερο... χτύπημα:
Στο 74’ ο Ευαγγέλου, μετά από ειδοποίηση του Σκουλά γύρισε πίσω τη φάση για να δώσει πέναλτι στον Σιμόες, αν και στο ριπλέι φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Ρoζ βρήκε πρώτα τη μπάλα. Μέχρι να εκτελεστεί το πέναλτι (σ.σ. το 1-1 έγινε στο 81’ με το Μάνταλο) πέρασαν επτά λεπτά ακολούθησαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και ο Μάνταλος έβγαλε κίτρινη στους Γιακουμάκη (ΑΕΚ), Κόρχουτ, Βέλεθ (Αρης) και μετά το πέναλτι στον Βράνιες! Για την παράβαση ο Ευαγγέλου έδωσε και κίτρινη στον Ρoζ. Η πλάκα είναι ότι στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο Ευαγγέλου ήταν μπροστά στη φάση και έδωσε άουτ!


Τα λάθη των Κομίνη, Διαμαντόπουλου
Και πάμε στο ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1. Στο 50’ ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) αρνήθηκε πέναλτι σε τράβηγμα του Μασούρα στον Μπουχαλάκη. Για τη φάση αυτή ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) τον κάλεσε στο VAR, όμως ο Κομίνης πρέπει να πήγε στην οθόνη του γηπέδου «για τα μάτια του κόσμου» αφού δεν έδωσε την παράβαση.
Σα να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε και δεύτερο καθοριστικό λάθος του, καθώς στο 88’, πριν το γκολ του Πανιωνίου, ο Σταυρόπουλος με τη φόρα που είχε έκανε επιθετικό φάουλ στον Γκερέρο και του πήρε τη μπάλα. Εδώ, ο Κομίνης δεν πήγε ούτε στο VAR και για τη φάση αποφάσισε ο Διαμαντόπουλος.