Ο Περέιρα και η… κομπανία του το νο 1 πρόβλημα της διαιτησίας που είναι… ανοιχτό βιβλίο – Τους στηρίζει η FIFA, όμως οι φίλαθλοι ξέρουν καλά τι γίνεται


Στο ίδιο έργο θεατές… Ξέρουμε τι θα δούμε στην «εξυγίανση», ανοιχτό βιβλίο έγινε. Για τρίτη σερί σεζόν συνεχίζεται το 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού. Επειδή στο φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν και τα πλέι οφ, δίνεται η εντύπωση, τουλάχιστον ο κόσμος έτσι πιστεύει και θα εξηγήσουμε στη συνέχεια γιατί, ότι το σύστημα προσπαθεί να επηρεάσει και τις ομάδες που θα μπουν σε αυτά, με συνέπεια κάποιες όπως οι Αρης, Λάρισα, Παναθηναϊκός να έχουν, κατά βάση, «εχθρικές» διαιτησίες και άλλες (π.χ. Ξάνθη, ΟΦΗ) να πάνε… ζάχαρη!
Για αυτά έχουν γίνει καταγγελίες, μέσω ανακοινώσεων ή δηλώσεων, ταυτόχρονα έχουν αφεθεί και αιχμές, μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων ή αναρτήσεων στο διαδίκτυο. Ακόμη και στα social media γίνεται χαμός!
Κι όμως, το αυτί του Περέιρα δεν ιδρώνει. Ο Πορτογάλος, ο οποίος στηρίζεται από τη FIFA, δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την κακή εικόνα της διαιτησίας. Δεν παίρνει μέτρα. Ούτε τιμωρεί διαιτητές, ούτε μαζεύει τις ομάδες για να τις μιλήσει, ώστε να πέσουν οι τόνοι! Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα κάνει ραντεβού και όποιος θέλει μπορεί να του στέλνει επιστολές!
Τι σόι υπεύθυνος είναι αυτός; Τι σόι στήριξη και με ποια κριτήρια του δίνει η FIFA; Γιατί δεν μας εξηγούν; Από την Παγκόσμια Ομοσπονδία βλέπουν τι γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο στα περισσότερα γήπεδα;
Κατά τα άλλα θέλει η… εξυγίανση να κρυφτεί, όμως τα λάθη των διαιτητών όχι μόνο δεν την αφήνουν, αλλά τη βγάζουν στη σέντρα. Βλέπετε, είναι τόσα πολλά αυτά που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν που κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.
Ετσι, άρχισαν να χτυπάνε «καμπάνες» για τα χάλια της «εξυγίανσης», απόδειξη όχι μόνο ότι ότι τους πήραν χαμπάρι! Όλα αυτά αποτελούν και μηνύματα προς του αρμόδιους ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ήδη, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει…
Μετά τη διεξαγωγή και της 11ης αγωνιστικής, αυτά που δείχνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο είναι τα εξής:
1) Με έξι ομάδες έπαιξε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι πέντε έβγαλαν ανακοινώσεις, Ανακοίνωση δεν έβγαλε μόνο ο Παναιτωλικός, όμως δεν ισχύει το ίδιο και με τις ΑΕΛ, Αρη, Λαμία, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.
2) Η επίθεση Κούγια στον Βρακά για τη διαιτησία του Τάσση και τα λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ.
3) Ο σάλος με τη διαιτησία του Ευαγγέλου στο παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης 1-1. Ο τεχνικός του Αρη, ο Γερμανός Ενινγκ, δήλωσε: «Αν παίζαμε με 11 σ' όλο τον αγώνα, θα κερδίζαμε». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι Δηλώσεις που έκανε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Άγγελος Χαριστέας: «Αν ο διαιτητής σφύριζε 50-50 θα κερδίζαμε»
4) Ο Σκουλάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο οποίος ήταν VAR στο ΟΑΚΑ, ενώ είχε ταυτόχρονη εξέλιξη με τον πρόεδρό της Περικλή Λασκαράκη. Η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει έδρα τον Βόλο όπου Δήμαρχος είναι ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος στηρίζει τον Λασκαράκη όχι μόνο στην ένωσή του, καθώς δεν έχει διαψευστεί πως ο Λασκαράκης «βλέπει» την προεδρική καρέκλα του Γραμμένου. Επειδή το θέμα μας είναι ο Σκουλάς: Η διαιτητική πιάτσα απορεί πως έγινε διεθνής και γιατί δεν τιμωρείται..



Σχόλια