Ξάνθη-Ολυμπιακός: Ο ένας χειρότερος από τον άλλο (Ζαχαριάδης και Διαμαντόπουλος)


Ο Περέιρα για μια ακόμη φορά, εξαιτίας των επιλογών του, αποδεικνύει ότι ακατάλληλος για ορισμούς. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελούν αυτούς που έβακε για το παιχνίδι του Σαββάτου, Ξάνθη-Ολυμπιακός. Ο Πορτογάλος (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική) επέλεξε τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) να σφυρίξει τον αγώνα ο οποίος αδίκησε τον Ολυμπιακό και στο φετινό παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τη Λαμία (2-0) ενώ το αποκορύφωμα είναι ότι στο VAR δεν έβαλε απλά έναν Θεσσαλονικιό, έβαλε τον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας) ο οποίος έπρεπε να είναι εκτός πινάκων. Ο λόγος είναι ότι στις 6 Αυγούστου 2019 ΠΑΟΚ-Αγιαξ 2-2 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Παράλληλα, ο Θεσσαλονικιός ρέφερι είναι μεγάλη... περίπτωση αφού την τρέχουσα σεζόν επιλέχθηκε, κατά σύμπτωση, σε τέσσερα παιχνίδια επόμενων αντιπάλων του ΠΑΟΚ και στα δυο από αυτά απέβαλε παίκτες, οι οποίοι δεν έπαιξαν εναντίον της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Μετά την προκλητική διαιτησία του Σόουζα στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0, συμπατριώτη του Περέιρα που έπρεπε να παραιτηθεί, ήρθαν οι προαναφερόμενοι ορισμοί. Οι φίλαθλοι βλέπουν ότι υπάρχει... άρωμα μπλόκου, δεδομένης και της στοχοποίησης του Ολυμπιακού από τη διαιτησία.
«Κατάπιε» δυο πέναλτι με Λαμία
Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, παράδοξο που ο Διαμαντόπουλος επιλέγεται για δεύτερη φορά στον Ολυμπιακό σε τόσο μικρό διάστημα, ο διεθνής ρέφερι σφύριξε Ολυμπιακός-Λαμία 2-0, όπου δεν έδωσε δυο πέναλτι. Το πρώτο πέναλτι έγινε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου σε ανατροπή του Σουντανί και καταλόγισε κόρνερ! Το δεύτερο στο 61' στο χέρι του Σκόνδρα που ζήτησε όλο το γήπεδο, όμως ο Διαμαντόπουλος που ήταν κοντά έδειξε «παίζεται». Επίσης, θα πρέπει να ξέχασε πως πρέπει να δείχνει και κάρτες. Τις θυμήθηκε στο 72' που έβγαλε την πρώτη. Ανέχθηκε και τις καθυστερήσεις και τις κλωτσιές των φιλοξενούμενων...
Επίσης, ο Διαμαντόπουλος ήταν στο VAR του φετινού αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1 και μπορεί να έστειλε τον Ευαγγέλου (Αθηνών) στην οθόνη για να καταλογίσει το πέναλτι μαρς υπέρ του Ολυμπιακού, όμως τον ειδοποίησε να πάει και για το γκολ του Ελ Αραμπί, όπου δεν υπήρχε οφσάιντ, όμως δεν μέτρησε ως οφσάιντ!
Ο Διαμαντόπουλος, ο οποίος, την τρέχουσα σεζόν σφύριξε ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-1 και ήταν VAR στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης 2-2 (σ.σ. συγχαρητήρια, δυο φορές στον ΠΑΟΚ!) είχε διαιτητεύσει και το περσινό ματς Ολυμπιακός-Λαμία 3-0, όπου δεν έδωσε πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων» στο 0-0. Η φάση του 17' ήταν ξεκάθαρη, καθώς Ομάρ βρήκε την μπάλα και τον ανέτρεψε ο Καρυπίδης.
Μόνο «βραβείο» δεν πήρε ο Ζαχαριάδης
Παρότι προκλήθηκε σάλος από την παρουσία του στην κερκίδα της Τούμπας, στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Αγιαξ, όμως ο Ζαχαριάδης μόνο «βραβείο» δεν πήρε. Όχι, μόνο δεν τιμωρήθηκε, κανονικά θα έπρεπε να βγει εκτός πινάκων, παρά παίρνει σερί ορισμούς, είτε σφυρίζει αγώνες είτε στο VAR. Σα να μην έφτανε αυτό (σ.σ. η κριτική μας είναι πάντα αγωνιστική) οι ορισμοί του έμπειρου ρέφερι εκθέτουν τον Περέιρα, επειδή τον έβαλε τέσσερις φορές σε παιχνίδια επόμενων αντιπάλων του ΠΑΟΚ:
Ο Ζαχαριάδης λοιπόν ορίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια των επόμενων αντιπάλων του ΠΑΟΚ:
1)Την πρώτη αγωνιστική σφύριξε Πανιώνιος-Βόλος 1-2 και την επόμενη έπαιζαν ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 2-1. «Βάλε μπλούζα του ΠΑΟΚ», είπε στον Ζαχαριάδη ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου, Νίκος Ζαμάνης και ο τελευταίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (70'). Εκανε το σχόλιο επειδή ο ρέφερι παρακολούθησε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ και με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η ΚΕΔ δεν τιμώρησε τον ρέφερι.
2)Την 2η αγωνιστική ο Ζαχαριάδης ήταν στο VAR του αγώνα Λαμία-Ατρόμητος 2-2 και την επόμενη έπαιξαν Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-3.
3)Ο 38χρονος Θεσσαλονικιός διαιτητής την 5η αγωνιστική ορίστηκε στο παιχνίδι ΟΦΗ-Αστέρας 3-1 και απέβαλε τον Ιγκλέσιας στο 61'. «Το να παίζεις με παίκτη λιγότερο, πάντα επηρεάζει. Ήταν μια... εύκολη αποβολή», επεσήμανε ο τεχνικός της ομάδας της Πελοποννήσου, Μπόρχα Χιμένεθ. Την επόμενη αγωνιστική έπαιζαν Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-2 και ο Ιγκλέσιας δεν έπαιξε.
4)Την έβδομη αγωνιστική ο Ζαχαριάδης σφύριξε ΑΕΚ-Βόλος 2-1 και απέβαλε τον Μουνίθ των φιλοξενούμενων, ο οποίος δεν θα παίξει (λέμε τώρα) στο σαββατιάτικο παιχνίδι Βόλος-ΠΑΟΚ.
Ναι, είναι συμπτώσεις, ναι δεν φταίει ο Ζαχαριάδης. Όμως, ο Περέιρα πρέπει να δώσει εξηγήσεις πως έγιναν αυτές οι συμπτώσεις, και γιατί πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις; Για την ακρίβεια ο Πορτογάλος πρέπει να παραιτηθεί.