Πόνεσαν τα μάτια μας με τον ρέφερι Σόουζα – Με ΚΕΔ που κοστίζει 700.000 ευρώ τον χρόνο, έρχονται ξένοι ρέφερι επιπέδου τοπικού πρωταθλήματος ενώ οι Ελληνες έχουν μπερδέψει τη σφυρίχτρα με το στραγάλι και είναι μόνο... εξυγιαντές, όχι διαιτητές - Μόνη λύση είναι να φύγει ο Περέιρα

 Ο Πορτογάλος Ζόρζε Σόουζα είναι μακράν ο χειρότερος ξένος διαιτητής που έφεραν στην Ελλάδα. Όμως, που να παραιτηθεί ο Περέιρα με αφορμή αυτούς τους απίθανους που φέρνει. Ειδικά, ο Σόουζα είχε διαιτησία χειρότερου επιπέδου και από το τοπικό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας και μακάρι ο Χούμπελ να έπαιρνε το βίντεο του αγώνα και να το έδειχνε στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, επειδή είναι ντροπή ένας τέτοιος ρέφερι να είναι και διεθνής.
Παράλληλα, η ΚΕΔ κοστίζει 700.000 ευρώ τον χρόνο για είναι σε κάθε αγωνιστική η μια διαιτησία χειρότερη από την άλλη. Μόνο ο Περέιρα αμείβεται με 22.500 ευρώ τον μήνα για να φέρνει τους… Σόουζα που κάνουν μόνο για… κωμωδία, όχι για να σφυρίξουν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μάλιστα, έχουν το θράσος να διαρρέουν ότι ο απίθανος Πορτογάλος ήταν καλός επειδή δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα! Δεν έχει σημασία ότι έσωσε την ΑΕΚ από διασυρμό;
Βέβαια, συμβολή σε αυτό έχει και ο Φωτιάς (Πέλλας) που ήταν στο VAR και δεν είναι τυχαίο ότι η… εξυγίανση θέλει να τον κάνει και διεθνή. Κάνουμε το σχόλιο, με αφορμή το ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί. Η φάση (26’) με τους Ολιβέιρα, Γκιλιέρμε, όπου δεν υπάρχει παράβαση, δεν είναι για VAR.
Κατά τα άλλα φοβήθηκαν τα μάτια μας με τα λάθη που έκανε ο Σόουζα. Και ο λόγος είναι ότι όλες οι φάσεις έγιναν μπροστά στα μάτια του και όπως και αυτό στο 26’, έτσι και τα υπόλοιπα ήταν εξόφθαλμα λάθη.
Δίπλα είναι στο μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Καμαρά, μια φάση που είναι 100 % κόκκινη. Δίπλα είναι και στο 22’ που ο Ολιβέιρα χτύπησε τον Γκιγιέρμε στην κοιλιά, όμως δεν έδειξε ούτε κίτρινη. Στο 61’ έπρεπε να δώσει το πέναλτι το Βράνιες στον Ελ Αραμπί. Ούτε φυσικά απέβαλε τον Τσιντώτα στο 94’ επειδή έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής και δίπλα του ήταν ο Γκερέιρο.