Σχολές προπονητών UEFA C και UEFA D από την ΕΠΣ Ηλείας (pics)


ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ UEFA C ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Ξεκίνησε και συνεχίζεται για 5η ημέρα η σχολή προπονητών UEFA C στην Ηλεία στο Ξενοδοχείο Epihotel ODYSSEAS  στο Κατάκολο (θεωρία) και στο Ενωσιακό Γήπεδο Σπιάτζας «ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ» (πρακτική) με την συμμετοχή 41 υποψηφίων από την Ηλεία και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας κ. Άρης Κουλούρης έδωσε το παρών και χαιρέτησε την έναρξη της Σχολής: «Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν  για να γίνει πραγματικότητα η σχολή, την ΕΠΟ, τους εκπαιδευτές & τους συνεργάτες της ΕΠΣ Ηλείας ∙ ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω την άμισθη ειδική σύμβουλο της ΕΠΣΗ κ. Δημητρακοπούλου Βίκυ για την εθελοντική της παρουσία και την καταλυτική της  συμβολή από τον προγραμματισμό μέχρι και την ολοκλήρωση του συνόλου της διαδικασίας.
Σας καλωσορίζω στη σχολή, σας εύχομαι καλή διαμονή και καλή επιτυχία. Σας επισημαίνω ότι είστε ένα από τα πιο απαραίτητα «εξαρτήματα» της λειτουργίας του ποδοσφαίρου και η συμπεριφορά σας είναι καταλυτική για την πρόληψη της βίας ∙ με την εργατικότητα και την σωστή συμπεριφορά η επιτυχία σας είναι βεβαία.
Οι εκπαιδευτές που έχουν αναλάβει την επιμόρφωση τον υποψηφίων προπονητών είναι οι εξής: κ.κ. Βονόρτας, Γαργαλιάνος, Γκίσης, Κυρανούδης, Μεταξάς και Υφαντίδης.
Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με την σχολή UEFA C πραγματοποιείται σχολή επανεξέτασης προπονητών ενώ είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 31/08/2019 & 01/09/2019 (15:00 – 21:00 ξενοδοχείο Epihotel ODYSSEAS) σεμινάριο προπονητών UEFA D με την συμμετοχή 45 υποψηφίων.

ΣΧΟΛΗ UEFA D ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Η ΕΠΟ σε συνεργασία με την ΕΠΣ Ηλείας πραγματοποίησε στις 31/08/2019  & 01/09/2019 στο EPIHOTEL ODYSSEAS   Σχολή Προπονητών UEFA D, ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ακαδημιών, γονέων και εθελοντών και το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή.
Η Σχολή UEFA D  εντάσσεται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο.«Μπάλα Παντού» και η παρακολούθησή της είναι υποχρεωτική για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας,  καθώς η κατοχή πιστοποιητικού UEFA D θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία.
Στο εν λόγω επιμορφωτικό σεμινάριο  παρουσιάστηκαν  πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως  προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς γονέων και ο ρόλος τους, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία διεξαγωγής αγώνων αναπτυξιακών ηλικιών, οργάνωση τουρνουά, διαχείριση κρίσεων διαφόρων θεμάτων στην ακαδημία και παρακίνηση νέων αθλητών. Άλλωστε η Ομοσπονδία στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.
Εκπαιδευτές ήταν οι κ.κ. Γαργαλιάνος, Γκίσης & Υφαντίδης και την σχολή παρακολούθησαν σαράντα (40) μαθητές οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το αντικείμενο και το περιεχόμενο της σχολής.
Υπεύθυνη της σχολής UEFA D ήταν η κ. Δημητρακοπούλου Βίκυ.




Σχόλια