Superleague 2: Σέντρα μεν αλλά και αντιπρόταση στην ΕΡΤ


Ναι μεν αλλά… Η Superleague 2 ξεκινά, όμως μετά το σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου θα επανεξετάσουν τη στάση τους.. Πιο συγκεκριμένα θα περιμένουν μέχρι την ΕΡΤ μέχρι την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, και αν δεν βρεθεί λύση στη σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θα ακολουθήσει ΔΣ με κεντρικό θέμα το… λουκέτο.
Αλλωστε, στο ΔΣ της  Τετάρτης η σέντρα πέρασε οριακά. Η ψηφοφορία ήταν ντέρμπι και η έναρξη πέρασε με 7 υπέρ έναντι 6 κατά, ενώ ο Πλατανιάς δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καθώς δεν είχε νόμιμο εκπρόσωπο.
Αναλυτικά: Υπέρ της έναρξης ψήφισαν οι: Απόλλων Σμύρνης, Εργοτέλης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, Χανιά, ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεουτσάκος και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Θωμαϊδης.
Κατά της έναρξης ψήφισαν οι: Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, Κέρκυρα, Λεβαδειακός.
Από εκεί και πέρα, η Superleague 2 έστειλε επιστολή προς άπαντες (όχι μόνο στη διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και στο υφυπουργείο Αθλητισμού) με την οποία ενημερώνει για την απόφαση της και ταυτόχρονα προχωρά σε αντιπρόταση σε σχέση με το «κούρεμα» του 60%. Αυτή προτείνει μείωση -12% (σε σχέση με το περσινό προσύμφωνο) σε Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα και -20% (σε σχέση με τα 850.000 μικτά του προσυμφώνου) στους υπόλοιπους εννέα της κατηγορίας, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης, που έχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ από πέρσι θα διαπραγματευτεί μόνος του τη νέα σύμβαση.