Διαφάνεια θα υπάρχει αν στέλνουν τις εκθέσεις των διαιτητών σε FIFA, UEFA – Τολμούν;

- Να βάλουν ειδικούς για έλεγχο των βαθμών σε συνδυασμό με τα λάθη
-Θέλουν να υπάρξει πρόοδος;

Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά η εποπτεία στη διαιτησία από τις FIFA, UEFA είναι αέρας κοπανιστός. Έστειλαν κάποιους για να σώσουν την ελληνική διαιτησία, όμως ο κατήφορος ήταν τόσο μεγάλος που για δεύτερη σερί σεζόν, «σύρθηκαν» σε ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, οι ομάδες βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας ή γίνονται δηλώσεις για τη διαιτησία, δηλώσεις μέχρι και κατά του VAR. Επίσης, η ΚΕΔ μας λέει ότι πάει καλά, όμως δεν υπάρχει κανείς να το επιβεβαιώσει!
Εποπτεία λοιπόν δεν υπάρχει, παρά ένας Περέιρα που κάνει ό,τι θέλει και δεν τον ελέγχει κανένας! Υπήρξαν καταγγελίες, με ονόματα για παρασκήνιο στη διαιτησία, όμως πέρα έβρεξε όχι μόνο για τον Πορτογάλο αλλά και για τους δυο άλλους ξένους της ΚΕΔ (Μαρίν, Λίντμπεργκ), όπως επίσης και για τους Χούμπελ, Φούσεκ.
Και περνάμε στο θέμα μας: Για την ΚΕΔ δεν υπάρχει έλεγχος. Μια καλή λύση θα ήταν οι εκθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας να στέλνονται απευθείας στους ειδικούς της UEFA, ή της FIFA. Παράλληλα, θα έπρεπε να αντιπαραβάλλονται οι βαθμοί με την απόδοση των διαιτητών. Δεν χρειάζεται οι ξένοι να βλέπουν όλα τα παιχνίδια. Αρκεί να βλέπουν μόνο τις φάσεις στις οποίες επικεντρώνονται οι απαξιωμένοι από τον ίδιο τον Περέιρα παρατηρητές που πέρσι έβγαζε ορισμούς Κυπέλλου πριν από τους αγώνες πρωταθλήματος, βάζοντας στο Κύπελλο διαιτητές πριν βαθμολογηθούν σε αγώνα πρωταθλήματος!
Με τα παραπάνω δεν υπονοούμε κάτι κακό. Απλά και οι κρίνοντες θα πρέπει να κρίνονται. Εδώ, η διαιτησία έχει πιάσει πάτο και όχι μόνο δεν γίνεται ούτε μια ουσιαστική αλλαγή αλλά επέβαλαν τον Περέιρα, χωρίς η ανανέωση του συμβολαίου να μπει σε ψηφοφορία από το ΔΣ της ΕΠΟ, επειδή το μπλοκ του βορρά δεν διέθετε την πλειοψηφία.