Έλλειψη συνεργασίας της Λίγκας με την εταιρία που είχε οχήματα για το VAR - Με λίγες λέξεις; Μπάχαλο χωρίς προηγούμενο!


-Ομως, η διοργανώτρια δεν απαντά ποιος και γιατί ζητούσε τις αλλαγές και γιατί δεν έγιναν!

Την ενόχλησή της εκφράζει η Superleague, η οποία με διαρροή της εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για την τεχνική υποδομή και διάθεση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του VAR (προσοχή, δεν αφορά την εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων), δεν ενημέρωσε ποτέ τη Super League για το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή της επαρκή αριθμό οχημάτων για τις ανάγκες του VAR.
Αναλυτικά οι θέσεις της Λίγκας:
VAR-ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΝΟΧΛΗΣΗ SUPER LEAGUE
Η Super League εκφράζει την έντονή ενόχλησή της για το γεγονός ότι η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για την τεχνική υποδομή και διάθεση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του VAR (προσοχή, δεν αφορά την εταιρεία τηλεοπτικής παραγωγής των αγώνων), δεν ενημέρωσε ποτέ τη Super League για το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή της επαρκή αριθμό οχημάτων για τις ανάγκες του VAR.
Η Super League παρά το ότι είναι απολύτως σαφές ότι δεν έχει καμία ευθύνη για λειτουργία του VAR, θέλοντας να διευκολύνει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της, την εφαρμογή του VAR από την 1η Αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League, προέβη σε αλλαγές του προγράμματος των αγώνων, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη των ομάδων.
Αυτές οι αλλαγές στο πρόγραμμα της 1ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League, ωστόσο, είχαν ως αποτέλεσμα κατά πρώτον οι ίδιες οι ομάδες να αναγκαστούν να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους, ενώ κατά δεύτερον η Super League δέχθηκε από τη φίλαθλη κοινή γνώμη κα τα ΜΜΕ αρνητική κριτική για τις αλλαγές αυτές στο πρόγραμμα, επιλέγοντας ωστόσο, τη δεδομένη χρονική στιγμή, να μην απαντήσει για να εξηγήσει τους λόγους των αλλαγών αυτών, προκειμένου να μη δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα στην υλοποίηση του VAR την 1η αγωνιστική.
Αυτό το έλλειμμα ενημέρωσης από πλευράς της υπεύθυνης εταιρείας προκαλεί την έντονη ενόχληση της Super League, διότι η διοργανώτρια προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευκολύνει ακόμα και τη μετακίνηση van από το ένα γήπεδο στο άλλο, αλλάζοντας τις ώρες διεξαγωγής αγώνων, αιτούμενη αστυνομική συνοδεία του van, αλλά και λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες οργανωτικές πρωτοβουλίες για την απρόσκοπτη υλοποίηση της διαδικασίας.
Προκαλεί έντονο προβληματισμό και δυσφορία το γεγονός πως η υπεύθυνη εταιρεία όμως, δεν ενημέρωσε ποτέ τη Super League ότι τελικά έχει επαρκή αριθμό οχημάτων, όπως όφειλε, ώστε να μη χρειαστούν όλες αυτές οι αλλαγές στο πρόγραμμα και η διοργανώτρια το πληροφορήθηκε την ώρα που διεξάγονταν οι αγώνες!
H Super League, από την πρώτη στιγμή, παρά το είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει καμία ευθύνη για την εφαρμογή του VAR, στάθηκε αρωγός στο πλαίσιο της διοργάνωσης των αγώνων του Πρωταθλήματος Super League  και ως εκ τούτου έχει την αυτονόητη απαίτηση να επιδεικνύεται ανάλογος σεβασμός προς τη διοργανώτρια, τις ομάδες και τους φιλάθλους, με εκείνον που επιδεικνύει η ίδια προς όλους όσοι έχουν σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και το Πρωτάθλημα της Super League.
 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ LED
Πρώτο δείγμα θετικό: Η υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League για την κεντρική διαχείριση πινακίδων LED στα γήπεδα της Super League, απέδωσε καρπούς από την 1η κιόλας αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League.
Οι φίλαθλοι είτε στα γήπεδα, είτε από την τηλεόραση, διαπίστωσαν την ομοιομορφία προβολής συγκεκριμένων εταιρειών και αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την εξάπλωση της διαφημιστικής αυτής προβολής, αλλά και της ενίσχυσης της εικόνας του Πρωταθλήματος Super League.
 ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΑΜΙΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Super League)
Η ΕΡΤ υπέβαλλε αίτημα στη Super League, ώστε ο αγώνας Λαμία-Ατρόμητος την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League να αρχίσει στις 20:00 (αντί για 21:00), προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί, πριν την έναρξη της αθλητικής εκπομπής της.
Υπό την προϋπόθεση  ότι, αφού πρώτα ενημερωθούν, θα συναινέσουν οι ομάδες με το αίτημα της ΕΡΤ, η Super League πρόκειται να το κάνει αποδεκτό.

Σχόλια