Όταν υπάρχει οφσάιντ, σταματάνε τα πάντα! – Στο ματς Αγιαξ-ΑΠΟΕΛ ξεφτιλίστηκε η προπαγάνδα

-Δικαίωση και του πρώην διεθνή διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη ο οποίος ερμήνευσε σωστά τον κανονισμό.
-Αυτό που έγινε στην Ολλανδία είναι μάθημα για τις ...αρβύλες και τα... καλαμαράκια της «εξυγίανσης», ντεμέκ τα ξέρουν όλα αλλά δεν ξέρουν τίποτα.
-Δικαίωση και για τα Σφυρίγματα, καθώς ποστάραμε τι ισχύει ακριβώς.



Η φάση που βλέπετε είναι στο 52’ του αγώνα των πλέι οφ του Champions League, Αγιαξ-ΑΠΟΕΛ 2-0 ξεκινά από οφσάιντ του Φέλτμαν των γηπεδούχων. Ακολούθησε πέναλτι στον ΑΛβάρεζ αλλά και γκολ του Χούντελαρ. Τι δόθηκε, μα φυσικά το οφσάιντ, όπως ήταν και ο Μπαράλες στο 80ό λεπτό του αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γερμανός Τσβάιερ, ο οποίος πήγε στο VAR και έδωσε το οφσάιντ.


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΙΚΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ 80’ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΛΕΣ:
Τσίκινης: «Έπρεπε να δοθεί το πλάνο με το οφσάιντ και δεν δόθηκε»
Κυριακή, Αυγούστου 25, 2019


Κατατοπιστικός ήταν ο Ηρακλής Τσίκινης σχετικά με τη φάση του 80ού λεπτού στον αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0. Ο πρώην διεθνής διαιτητής από τη Μεσσηνία, ξεκαθάρισε ότι «έπρεπε να δοθεί στον Κουμπαράκη το πλάνο με το οφσάιντ και δεν δόθηκε». Ακόμη τόνισε ότι με βάση το πρωτόκολλο του VAR «πρώτα έπρεπε να εξεταστεί η περίπτωση οφσάιντ επειδή αυτό είναι το πρώτο σοβαρό λάθος που έγινε και αν δεν υπάρχει οφσάιντ, να πάει στη δεύτερη εξέταση, του αν υπάρχει πέναλτι ή όχι. Αυτή είναι η σειρά. Και όχι που καταπιαστήκαμε μόνο με την φάση του πέναλτι».
Αναλυτικά όσο δήλωσε πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης στο Sport 103,3 radio:
«Το VAR δεν είναι αλάνθαστο, είναι ένα σύστημα βοήθειας. Πρέπει να το καταλάβει αυτό ο κόσμος», τόνισε αρχικά ο πρώην διεθνής διαιτητής, για να συνεχίσει: «Στη συγκεκριμένη φάση έχουν γίνει αρκετά λάθη. Το πιο σημαντικό λάθος είναι ότι δεν μπόρεσε το VAR, εννοώ οι άνθρωποι που είναι μέσα στο VAR και κάνουν την χρήση, να δώσουν το σωστό ερέθισμα. Δηλαδή ότι τη στιγμή που γίνεται το φάουλ, η σέντρα, υπάρχουν εκτεθειμένοι παίκτες. Υποψία οφσάιντ. Άρα ξεκινάμε από εκεί».
Πρόσθεσε, δε: «Εφόσον στη συνέχεια υπάρχει παράβαση, για την εσχάτη των ποινών, η οποία πρέπει να δοθεί ή όχι, έπρεπε να εξεταστεί η περίπτωση του οφσάιντ. Αυτό είναι το πρώτο σοβαρό λάθος που έγινε. Και υπάρχει περίπτωση οφσάιντ. Είναι εκτεθειμένοι οι παίκτες. Από εκείνη τη στιγμή, δεν ισχύει τίποτα! Έπρεπε το VAR να δώσει δύο ερεθίσματα, βάσει πρωτοκόλλου. Το ένα είναι να διαπιστώσει ο διαιτητής αν υπάρχει οφσάιντ και αν επηρεάζει ο παίκτης αυτός που θα πάρει την μπάλα. Αν δεν υπάρχει οφσάιντ, να πάει στη δεύτερη εξέταση, του αν υπάρχει πέναλτι ή όχι. Αυτή είναι η σειρά. Και όχι που καταπιαστήκαμε μόνο με την φάση του πέναλτι. Που και εκεί έχει γίνει ένα σοβαρό λάθος. Γιατί ο διαιτητής, με τα πλάνα που πήρε, δεν μπορούσε να δώσει την παράβαση. Έπρεπε να δοθεί άλλο πλάνο και δεν δόθηκε»…
Κατέληξε, δε, τονίζοντας, εκ νέου, το προφανές! «Ο κανονισμός αναφέρει ότι το οφσάιντ προηγείται. Εφόσον έχει γίνει μια σέντρα και υπάρχει η παράβαση του οφσάιντ, ό,τι και να γίνει στο τεχνικό κομμάτι, θεωρείται άκυρο. Ως μη γενόμενο. Ανεξάρτητα αν έχει σηκώσει ο βοηθός τη σημαία. Έπρεπε αυτοδίκαια να χρησιμοποιηθεί η τεχνική γραμμή και να δουν που κατευθύνεται η μπάλα. Τη συγκεκριμένη φάση, επειδή την είδα πολύ λεπτομερειακά, η μπάλα πάει στον παίκτη που υποτίθεται ότι θα την πάρει, για να κάνει γκολ. Άρα λοιπόν υπάρχει επηρεασμός, άρα έπρεπε να υπάρχει οφσάιντ. Είναι ξεκάθαρο. Αυτό ήταν το πιο βασικό λάθος».
ΙΔΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:
Η προπαγάνδα είναι λόγια του αέρα, όμως ο κανονισμός είναι κανονισμός και είναι ξεκάθαρος (pic)
Κυριακή, Αυγούστου 25, 2019


Τελεία και παύλα: Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Αν ένας παίκτης, όπως ο Μπαράλες στο 80ό λεπτό του αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, είναι οφσάιντ ενώ «προσπαθεί να παίξει τη μπάλα ή μαρκάρει έναν αντίπαλο για τη μπάλα», τότε «η παράβαση offside τιµωρείται καθώς αυτή έχει διαπραχθεί πριν το αντικανονικό µαρκάρισµα». Εφόσον, ο Μπαράλες ήταν οφσάιντ, αυτή είναι η παράβαση που έπρεπε να καταλοιστεί.
Η προπαγάνδα είναι λόγια του αέρα, όμως ο κανονισμός είναι κανονισμός. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...
Αναλυτικά όσα γράφει ο Κανόνας 11, παράγραφος 2 με τον τίτλο «παράβαση οffside»
Σε περίπτωση που διαπράττεται µια παράβαση εναντίον ενός ποδοσφαιριστή, ευρισκοµένου σε θέση offside, ο οποίος ήδη παίζει ή προσπαθεί να παίξει τη µπάλα ή µαρκάρει έναν αντίπαλο για τη µπάλα, τότε η παράβαση offside τιµωρείται καθώς αυτή έχει διαπραχθεί πριν το αντικανονικό µαρκάρισµα.


Σχόλια