Επτά μήνες μετά το πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής, ξανά στην ΑΕΚ! – Η… εξυγίανση δεν έχει μνήμη


ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΑΕΚ:
Ένα επικό λάθος έκανε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στον προημιτελικό Κυπέλλου της προηγούμενης σεζόν, Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0 που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2019. Για την ακρίβεια επρόκειτο για λάθος που σόκαρε όλο τον κόσμο, καθώς ο 40χρονος διαιτητής καταλόγισε πέναλτι  υπέρ της ΑΕΚ που πιο… φάντασμα δεν υπάρχει! Παρόλα αυτά, ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε στο παιχνίδι της Κυριακής (21:30) Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague 1.
Πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 ο Σιδηρόπουλος ξεπέρασε μέχρι και τον Βάτσιο (Δυτικής Αττικής) που είχε δώσει πέναλτι στον Λιβάγια, όμως η απόσταση ήταν μικρότερη. Δηλαδή, ο Κροάτης δεν είχε ανατραπεί τόσο μακριά από τη γραμμή, όσο ο Αλμπάνης από τον Καρασαλίδη στο 82’! Μάλιστα, ο ντόρος ήταν μεγάλος, καθώς το πέναλτι, λόγω των διαμαρτυριών, εκτελέστηκε τέσσερα λεπτά μετά!  Ήταν το δεύτερο λάθος του Σιδηρόπουλου στο ίδιο παιχνίδι, καθώς στο 29’ δεν έδωσε στον Ατρόμητο ούτε πέναλτι μαρς σε χέρι του Χουλτ.
Για αυτά τα λάθη του, ο Σιδηρόπουλος έμεινε εκτός ορισμών μέχρι τις 10 Μαρτίου που σφύριξε Ολυμπιακός-Αρης 4-1. Επίσης, ο… κορυφαίος δεν ορίστηκε στους τέσσερις ημιτελικούς Κυπέλλου.
Ούτε στην περίπτωση αυτή φταίει ο Σιδηρόπουλος, παρά η ΚΕΔ που τον όρισε! Ορισμοί γίνονται για να προστατεύονται τόσο οι ομάδες όσο και οι διαιτητές. Όμως, η Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση. Κι ύστερα μιλάνε για μπούλινγκ στους διαιτητές. Για αυτό έκανε ο Σιδηρόπουλος το επικό λάθος.
-Ο Σιδηρόπουλος την Πέμπτη σφύριξε Αντβέρπ-Αλκμάαρ για τα πλέι οφ του Europa League και οι οπαδοί της γηπεδούχου τον υπέβαλαν σε… ντουζ μπίρας και απείλησαν να σπάσουν τα κάγκελα, επειδή άφησε την ομάδα τους με εννέα παίκτες, ενώ ακόμη βγάζει κίτρινες (εννέα στους Βέλγους, έξι στους Ολλανδούς),
-Κι όμως ο ορισμός του Σιδηρόπουλου,  προκαλεί κι άλλη απορία. Η ΚΕΔ δεν τον τιμώρησε, αν και την πρώτη αγωνιστική δήλωσε κώλυμα και ανακλήθηκε ο ορισμός του ως διαιτητή VAR στο Καραϊσκάκη, επειδή σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήθελε να έρθει αυθημερόν από τη Ρόδο, όμως δεν βρήκε εισιτήριο. Το ερώτημα είναι τι θα έκανε η ΚΕΔ αν στη θέση του  ήταν άλλος διαιτητής, όμως δεν πρόκειται να απαντηθεί, επειδή δεν θα το κάνει άλλος!
-Ο Σιδηρόπουλος δεν ρεζιλεύτηκε μόνο στο παιχνίδι Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1, με το πέναλτι σε φάση εκτός περιοχής, ενώ κανονικά έπρεπε να δώσει φάουλ. Το ίδιο έπαθε και στις 05/02/17 στον αγώνα Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0. Το σκορ ήταν 1-0 και καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Καρασαλίδη στον Μαχμούτοβιτς (66’). Πάντως, το περίεργο είναι ότι στην Τρίπολη του έβαλαν βοηθό τον Μεϊντανά (Αχαϊας) που δεν είναι διεθνής αλλά θα γίνει!

Σχόλια