Αυγενάκης κατά ΕΠΟ και Γραμμένου για τα... εκτρώματα

Πυρ και μανία έγινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για τα... εκτρώματα που ετοιμάζει η ομοσπονδία και τους... βαφτίζει κανονισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίς τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο και ζήτησε να μην περάσει τις αλλαγές στον ΚΑΠ και στον Δικονομικό Κανονισμό.
Μάλιστα, η μια αλλαγή είναι παράνομη, καθώς έρχεται σε αντίθεση με το νόμο 2725/99 σχετικά με την πολυϊδιοκτησία των ΠΑΕ. Πιο συγκεκριμένα η ΕΠΟ θέλει να ψηφίζει διάταξη στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου σύμφωνα με την οποία ένας μέτοχος μιας ΠΑΕ μπορεί να κατέχει ποσοστό μέχρι 5 % μετοχών άλλης ΠΑΕ. Επίσης, στον υπό ψήφιση δικονομικό κανονισμό υπάρχει φωτογραφική διάταξη που «σβήνει» την ποινή της τριετούς απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε στον Ιβάν Σαββίδη για το «ντου» με το όπλο σε εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, η οποία επίσης θα περάσει από το αυριανό ΔΣ.
Είναι απορίας άξιο πως δεν υπήρξε και αντίδραση από την UEFA και την FIFA για τις προκλήσεις, αν και απείλησαν με Grexit επειδή το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έκανε βήματα στην αντιμετώπιση της βίας και των χειραγωγημένων αγώνων. Μήπως οι Λάκοβιτς, Χούμπελ, Φούσεκ εκτός για καφέ και για παγωτό, έρχονται στην Ελλάδα και για μπάνια; Δεν υπάρχει λογική να μην αντιδρούν στα όσα κάνει ή θέλει να κάνει η ανίκανη και ακατάλληλη ΕΠΟ. Ποιος ο ρόλος των υπαλλήλων των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών;

Σχόλια