Άγνωστος Ισπανός στον Ολυμπιακό

-Πρόκειται για τον 37χρονο Μαρτίνεθ Μανουέρα ο οποίος «μετρά» συνολικά 19 διεθνείς αγώνες

Ο Χουάν Μαρτίνεθ Μανουέρα από την Ισπανία είναι ο «εκλεκτός» της UEFA για τη ρεβάνς της Τρίτης 30/7 Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλεν, ο οποίος είναι ο επαναληπτικός αγώνας της δεύτερης προκριματικής φάσης του Champions League. Ο ρέφερι είναι 37 ετών, έγινε διεθνής το 2015, όμως είναι άπειρος στην Ευρώπη, καθώς «μετρά» μόλις 19 διεθνείς αγώνες. Παρόλα αυτά έχει σφυρίξει ελληνική ομάδα, πιο συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου του 2017 διαιτήτευσε το ματς Παναθηναϊκός-Καμπάλα (1-0) στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Ο Μανουέρα είναι «πεναλτάκιας». Στα προαναφερόμενα 19 ματς έχει δώσει συνολικά οκτώ πέναλτι. Επίσης, έδειξε 90 κίτρινες και τρεις κόκκινες. Η πρώτη φορά που ο 37χρονος ρέφερι διαιτήτευσε το ένα και μοναδικό παιχνίδι του για τους ομίλους του Europa League, ήταν την προηγούμενη περίοδο και πιο συγκεκριμένα διαιτήτευσε Ζυρίχη-Λουντογκόρετς 1-0 στις 4 Οκτωβρίου του 2018 ενώ στις 29 Ιουλίου 2018 σφύριξε τον τελικό του Euro 2018 u19 Ιταλία-Πορτογαλία 3-4.
Επίσης, ο ρέφερι του αγώνα Ολυμπιακός-Βικτόρια διαιτήτευσε 111 παιχνίδια στην Primera Division και 21 για το ισπανικό κύπελλο. Τη σεζόν 2018-19 πήρε 19 ορισμούς, όπου έδειξε 94 κίτρινες και έκανε τρεις αποiβολές, οι δυο με απευθείας κόκκινη. Μεταξύ των αγώνων που σφύριξε ήταν το Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0 και το Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη 4-2.
Αναλυτικά η διαιτητική ομάδα του αγώνα Ολυμπιακός-Βικτόρια Πλζεν:
Referee: Juan Martínez Munuera (ESP)
Assistant Referee 1: Diego Barbero Sevilla (ESP)
Assistant Referee 2: César Manuel Noval Font (ESP)
Fourth Official: José María Sánchez Martínez (ESP)
UEFA Referee Observer: Fritz Stuchlik (AUT)
UEFA Delegate: Metin Kazancıoğlu (TUR)
Delegate Trainee: Athiná Pateráki (GRE)