Τέτοια ξεφτίλα δεν ξανάγινε: Η ΕΠΟ... σβήνει την ποινή στον Σαββίδη

Που είναι η FIFA με την UEFA που υποτίθεται ότι είναι οι εγγυήτριες της ομαλότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ο Λάκοβιτς, ο Χούμπελ, ο Φούσεκ βλέπουν τα σκάνδαλα να ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, όμως οι υπάλληλοι των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών βάζουν τη... σφραγίδα τους σε αυτά και ξεφτιλίζονται όσο δεν παίρνει...
Την Τετάρτη (31/07) στο ΔΣ της ΕΠΟ έβαλαν φωτογραφική διάταξη για να... σβήσει η ποινή του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα) για το «ντου» με το όπλο, στο παιχνίδι της 11ης Μαρτίου 2018, που ρεζίλεψε διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ «εξέτισε» ήδη τον έναν χρόνο.
«Ο Γραμμένος είναι δικός μας», έχει δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης και να που η ΕΠΟ «προχωρά» διάταξη που δείχνει να είναι για τι... καλό του! Μάλιστα, για να μην τους πάρουν χαμπάρι την έβαλαν στον δικονομικό κανονισμό, βάσει του οποίου ο Σαββίδης θα έχει δικαίωμα προσφυγής.
Η απαλλακτική διάταξη τοποθετήθηκε άρθρο 40 παρ. 1β :
«Άρθρο 40. Ανάκληση ή μεταρρύθμιση αποφάσεως
1. Σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικών ποινών, πλην της χρηματικής, για
παράβαση των κανονισμών της ΕΠΟ, κατά φυσικού προσώπου εφαρμόζονται οι
διατάξεις του άρθρου 525 ΚΠΔ ή/και σε συνδυασμό με το άρθρο 696 παρ. 3 του
Κ.Πολ.Δ., περί επανάληψης της διαδικασίας ή/και ανάκλησης ή μεταρρύθμισης
αποφάσεως, εφόσον συντρέχει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Εφόσον η παράβαση για την οποία επιβλήθηκε η ποινή στοιχειοθετεί και αυτοτελή παράβαση του Π.Κ. ή ειδικών ποινικών νόμων,
αα. Όταν, μετά την έκδοση της τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης, αποκαλύφθηκαν νέα κρίσιμα στοιχεία ή έγγραφα ή γεγονότα ή αποδείξεις, τα οποία καθιστούν φανερό ότι αυτός που καταδικάστηκε ήταν αθώος ή δικάστηκε για βαρύτερο αδίκημα.
ββ. Όταν, μετά την τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη έχει εκδοθεί (οριστικό ή αμετάκλητο) απαλλακτικό βούλευμα ή (οριστική ή αμετάκλητη) απαλλακτική δικαστική απόφαση ή η ασκηθείσα ποινική δίωξη μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα, ή σε συνέχεια τέτοιας δίωξης έχουν εκδοθεί παραπεμπτικά βουλεύματα ή οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα.
β) Αν η πράξη που καταλογίστηκε ως πειθαρχική παράβαση και για την οποία επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή έπαψε να αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα, ή τιμωρείται πλέον με ελαφρύτερη ποινή (αναδρομική ισχύς επιεικέστερου νόμου ή κανονισμού)».
Κάτι ανάλογο είχαν κάνει πέρσι και με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για την υπόθεση «Κοριόπολις». Δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν ούτε την απόφαση της τακτικής δικαιοσύνης, καθώς απαλλάχθηκε λίγος μήνες μετά.