ΕΠΟ και Γραμμένος ...σύρθηκαν σε νέα εποχή, ασυδοσία τέλος

-Αναβλήθηκε η ψήφιση των διατάξεων για τα παραρτήματα και την ποινή στον Σαββίδη.
-Όμως, με αυτή την ΕΠΟ δεν μπορεί να υπάρξει υγιές ποδόσφαιρο.

Ασυδοσία τέλος για την ΕΠΟ. Οι... φωτογραφίες που ήθελε να περάσει ο Γραμμένος για το καλό της «εξυγίανσης» πήγαν στα «σκουπίδια», δηλαδή στο κατάλληλο... περιβάλλον. Μετά τα δημοσιεύματα, που αποκάλυψαν τις παρανομίες που ετοίμαζαν και ταυτόχρονα ανέδειξαν τα θέματα, κινητοποιήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παράλληλα η FIFA και η UEFA, δηλαδή οι εκπρόσωποί τους Χούμπελ και Φούσεκ κατάλαβαν ότι πρέπει να... ξυπνήσουν και έγινε το αυτονόητο, καθώς μετά από σχετική εισήγησή του Γραμμένου (αφού οι προαναφερόμενοι μίλησαν μαζί του) στο σημερινό (31/07) ΔΣ αναβλήθηκαν οι συζητήσεις για τα περιεχόμενα τόσο του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) όσο και του Δικονομικού Κανονισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι στον μεν ΚΑΠ είχαν βάλει άρθρο ώστε ένας μεγαλομέτοχος ΠΑΕ να μπορούσε να αποκτήσει ποσοστό 5 % μετοχών σε άλλη ομάδα, στον δε δικονομικό κανονισμό άρθρο που ...έσβηνε την ποινή της τριετούς απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα η οποία επιβλήθηκε στον Σαββίδη για το «ντου» με το όπλο.
Επιβεβαίωση: Η «εξυγίανση» δεν σέβεται τίποτα
Παρόλα αυτά μένουν οι κακές εντυπώσεις. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Η ΕΠΟ απέδειξε για μια ακόμη φορά... πόσο «εξυγίανση» είναι, δεν σέβεται ούτε τους νόμους (σ.σ. το άρθρο για το 5 % ερχόταν σε αντίθεση με τον 2725/99 για την πολυϊδιοκτησία), απέδειξε πως μόνο αν φύγουν θα προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο αφού η αντιμετώπιση της βίας δεν είναι σε πρώτο πλάνο, καθώς αποφάσισαν να μοιράσουν «συγχωροχάρτια» και για αυτούς παίζει ρόλο ποιος ή ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές. Ετσι έδειξαν ότι πολιτική τους, ακόμη και σε σημαντικά θέματα, ισοδυναμεί με δυο μέτρα και δυο σταθμά.
Σε πρώτο πλάνο μόνο τα συμφέροντα
Με αυτή την ΕΠΟ, αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, ότι το ποδόσφαιρο θα βυθίζεται στο σκοτάδι και στο τέλμα. Αυτή η ΕΠΟ είναι μόνο για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. «Ο Γραμμένος είναι δικός μας», είχε δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης. Μια δήλωση που δεν «επιτρέπουν» να ξεχαστεί...