Ο Γραμμένος δεν καταλαβαίνει από ντροπή...

ΕΥΣΤΟΧΑ
-Μπορεί να ανέβαλε τη συζήτηση των φωτογραφικών διατάξεων, όμως έκανε πως δεν καταλάβαινε τα σκάνδαλα

Γελάει ο κόσμος με Γραμμένο και ΕΠΟ. Πρώτο θέμα στο σημερινό (31/07) ΔΣ ήταν η τροποποίηση του ΚΑΠ, η διάταξη σκάνδαλο για την πολυιδιοκτησία, η πιο συγκεκριμένα το άρθρο που νομιμοποιούσε τα ποδοσφαιρικά παραρτήματα, καθώς μέτοχος ομάδας θα μπορούσε να είχε ποσοστό 5 % των μετοχών σε άλλη ομάδα. Ο Γραμμένος το ανέβαλε, όμως το απίστευτο είναι ότι εξέφρασε την απορία του για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, παραδεχόμενος πως ρώτησε το νομικό σύμβουλο, ο οποίος είπε πως υπήρχε νομικό κενό. Όμως, νομικός είναι και ο Γραμμένος, ενώ το άρθρο 69 παρ. 9 και 10 του ν. 2725/1999 όπως ισχύει (και επαναλαμβάνουμε ότι δεν εμπίπτει στο αυτοδιοίκητο , καθώς δεν αφορά θέμα αγωνιστικό ή θέμα σχετικό με την οργάνωσης της Ομοσπονδίας, αλλά ζητήματα εταιρικής δομής που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των νόμων του κράτους).
Πιο συγκεκριμένα ο προαναφερόμενος νόμος αναφέρει ότι μέτοχοι ΠΑΕ ανεξαρτήτως ποσοστού μετοχών (ή μέλη ή διοικητές ΝΠΙΔ ή εταιρείας που συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο ΠΑΕ), καθώς και οι σύζυγοι και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς όλων των παραπάνω φυσικών προσώπων, απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αμέσως ή εμμέσως, όπως, ιδίως δια παρένθετων προσώπων, μετοχές ή δικαιώματα διοίκησης ή να αναλαμβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης ΠΑΕ.
Αναβολή και για Ιβάν
Επίσης, ο Γραμμένος ανέβαλε και τη συζήτηση του Κανονισμού Δικονομίας, όπου υπήρχε διάταξη που... έσβηνε την ποινή του Σαββίδη, ο οποίος έχει τιμωρηθεί με τριετή απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, μετά το «ντου» με το όπλο στη ζώνη σε κοινή θέα, στο χορτάρι της Τούμπας. Ο εκπρόσωπος της Λίγκας και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης ανέφερε πως «αν είναι να αλλάξει, να μην έχει αναδρομική ισχύ αλλά να ισχύει από εδώ και πέρα».
Και τα δυο θέματα, επειδή το πρώτο αφορά στη δομή των ΠΑΕ και το δεύτερο ποινή για τη βία, πάνε στον Αυγενάκη. Θα παρθούν αποφάσεις μετά από συζήτηση με τον Υφυπουργό, ενώ με την ψήφισή τους διαφωνούν και οι Χούμπελ, Φούσεκ.