Οι πίνακες του Περέιρα αποτελούν «βραβεία... εξυγίανσης» - Μια ωραία ατμόσφαιρα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αφού θα συνεχιστεί το 100-0 υπέρ τους και το 100-0 κατά του Ολυμπιακού!


-Θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα με τους απίθανους διαιτητές!



Ακόμη πιο κάτω και από τον πάτο βρίσκεται η ελληνική διαιτησία. Οι πίνακες της Λίγκας για τη σεζόν 2019 -20 δείχνουν ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος και προμηνύουν ότι θα γίνουν τα ίδια και χειρότερα με τους απίθανους διαιτητές. Ενώ δεν έγινε η παραμικρή πρόοδος, απόδειξη ότι ξένοι διαιτητές θα εξακολουθήσουν να έρχονται, ενώ κάποια λάθη… έβγαλαν μάτια, όμως ο Περέιρα και η… κομπανία στην ΚΕΔ δεν έκαναν ουσιαστικές αλλαγές. Και μόνο με την παραμονή του Τσαμούρη (Πειραιά), ο οποίος στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Λαμία δεν έδωσε πέναλτι στο βόλεϊ του Βιεϊρίνια, αν και πρόκειται για λάθος που δεν… υπάρχει και δεν δικαιολογείται, δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η διαιτησία αλλά η… εξυγίανση. 
Οι πίνακες των διαιτητών έχουν την ίδια φιλοσοφία με πέρσι! Μπορεί τα μπλοκ του βορρά και του νότου να έχουν «εμφύλιο» στην ΕΠΟ, όμως στη διαιτησία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα!
Δόθηκαν «βραβεία εξυγίανσης»


Άρα, το ίδιο θα συμβεί και στους ορισμούς. Θα έχουν ασυλία οι διαιτητές που σφυρίζουν 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όπως επίσης και οι ρέφερι (εννοείται και οι βοηθοί) που αδικούν τον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή στην UEFA θα βλέπουν τις βαθμολογίες, για αρκετές εκ των οποίων από το ρεπορτάζ προέκυπτε ότι ήταν «μαγική εικόνα», όμως δεν θα βλέπουν τα βίντεο των αγώνων! Φυσικά, δεν ξέρουν τι χάνουν! Εκτός αν ξέρουν και φοβούνται να τα δουν...
Οι πίνακες της σεζόν 2019-20 αποτελούν «βραβεία» της… εξυγίανσης. Επιβραβεύτηκαν τα λάθη των δυο τελευταίων χρόνων, όπως προκύπτει από όσα αναφέρουμε πριν, σχετικά με τις επιστροφές και τις παραμονές. Τα πρώτα «κέρδισαν» οι Τσαμούρης, Βάτσιος, Κατσικογιάννης.
Τα... ταλέντα ετών 42 και 39!
Δεν είναι μόνο η επιστροφή των Κατσικογιάννη και Βάτσιου ή η μη αποπομπή του Τσαμούρη. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές που αποδεικνύουν ότι οι αξιολογήσεις δεν έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια.
Είναι δυνατόν στη χαμηλότερη κατηγορία να μην υπάρχει καλύτερος διαιτητής από τον Κουτσιαύτη (Αρτας); Μα, οι ίδιοι δεν τον εμπιστεύονται σε δύσκολα παιχνίδια, καθώς ο 42χρονος ρέφερι σφύριξε έξι μόνο παιχνίδια πρωταθλήματος; Μάλιστα, ο Κουτσιαύτης είναι ο διαιτητής ο οποίος αλλοίωσε το αποτέλεσμα στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-0, καταλογίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι σε βουτιά του Πρίγιοβιτς.
Είναι δυνατόν να μην υπάρχει καλύτερος διαιτητής στην χαμηλότερη κατηγορία από τον Φωτιάδη (Καστοριάς), τον οποίο ανέβασαν πέρσι σε ηλικία 38 ετών και φέτος είναι 39; Ο συγκεκριμένος ρέφερι τα έκανε… μαντάρα στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, με δυο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Με το πρώτο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, όμως έχασε το δεύτερο (1-1). Επίσης, δεν απέβαλε τον Πέλκα.
Να τον βάλει στην Τούμπα…
Ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) ήταν ένας διαιτητής που έμπαινε πολύ τακτικά στην ΑΕΚ, όμως πέρσι δεν μπήκε σε κανένα παιχνίδι της, ενώ δεν μπήκε ούτε σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ! Παρόλα αυτά ορίστηκε σε τρείς αγώνες του Ολυμπιακού, τον οποίο πήγε κόντρα. 
Ο Κομίνης δεν μπήκε στην Τούμπα, μετά το προπέρσινο ματς με την ΑΕΚ, αν και σύμφωνα με τον Περέιρα, όπως δηλαδή φαίνεται από τους ορισμούς, είναι ο καλύτερος διαιτητής, καθώς σφύριξε τους περισσότερους (= 15) αγώνες πρωταθλήματος. Ευχόμαστε φέτος να τον βάλει στην Τούμπα, έστω και τέταρτο σε ντέρμπι!
Ο Κομίνης ήταν ένας διαιτητής που φέτος έκανε αρκετά λάθη αλλά ο Περέιρα τον επιβράβευε με ορισμούς. Όμως, το θέμα δεν είναι αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα. Ο Κομίνης εξέθεσε τον Περέιρα μέχρι και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Αλλοίωσε το αποτέλεσμα του μπαράζ παραμονής ΟΦΗ-Πλατανιάς 3-2, καταλογίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε ένα ματς που κρίθηκε μια θέση στη Λίγκα. Και μόνο από αυτό έπρεπε να φύγει…
Ο... τρομερός Κοτσάνης
Απίθανη είναι η απόφαση για την παραμονή του Κοτσάνη (Δράμας). Για… χάρη του η ΑΕΛ έβγαλε πέντε ανακοινώσεις στη διάρκεια αλλά και μετά τον εκτός έδρας αγώνα της με τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο ηττήθηκε 2-1. Ακολούθησε μια ακόμη από τον Κούγια, μετά τον παιχνίδι με τον Πανιώνιο, επειδή έβγαλε κίτρινη στους Φατιόν, Σεσέροβιτς και δεν έπαιξαν στο καθοριστικό ματς με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο Κούγιας ρωτούσε «αν ασχολείτο η δικαιοσύνη;».