Ο Ολυμπιακός κάνει σκόνη και θρύψαλα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ και ΕΡΤ – Καταγγελίες για τα σκάνδαλα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε Αρειο Πάγο και ΕΣΡ


Φουλ επίθεση παίζει ο Ολυμπιακός εναντίον των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΟΚ και ΕΡΤ. Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν σε καταγγελία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αφορμή την εκκολαπτόμενη συμφωνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων στη δημόσια τηλεόραση με το προκλητικό ποσό των 27 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια αλλά ταυτόχρονα έκαναν καταγγελία και στο ΕΣΡ που κοινοποιείται σε υπουργούς της Κυβέρνησης, μην ξεχνώντας (αυτό ισχύει και για την καταγγελία στον Αρειο Πάγο) και το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει υπογράψει τηλεοπτικό συμβόλαιο με επτά ΠΑΕ (Παναθηναίκός, Αρης, Ατρόμητος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λαμία, Απόλλων) κόντρα στους κανόνες του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς.
«Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου για τη διασφάλιση του Δημοσίου Συμφέροντος, την διερεύνηση τέλεσης πιθανών ποινικών αδικημάτων και την αποφυγή της μετατροπής της ΕΡΤ ΑΕ σε μηχανισμό διασπάθισης του Δημοσίου Χρήματος και μεταφοράς κεφαλαίων από το ελληνικό δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους προς ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες με όρους που δεν ανταποκρίνονται σε εμπορικά κριτήρια και παραγνωρίζουν εντελώς τις συνθήκες της αγοράς», ζητεί ο Ολυμπιακός με την καταγγελία του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
«Σας καλούμε να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια ως εποπτεύον φορέας της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης προς διερεύνηση όλων των ανωτέρω και τη διασφάλιση της νομιμότητας στη λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ», ζητεί ο Ολυμπιακός από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Ολυμπιακός αναφέρεται και στην οικονομική κατάσταση λιτότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, τον δημόσιο χαρακτήρα και του σκοπού που επιτελεί η ΕΡΤ, τη δημιουργία συνθηκών που επηρεάζουν κατά τρόπο μη θεμιτό τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων. Γενικά, δείχνει τα σκάνδαλα που υπάρχουν ή πάνε να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με σοβαρές ευθύνες της απερχόμενης κυβέρνησης.