Με ήττα ξεκινούν FIFA, UEFA τη νέα σεζόν: Αδυναμία κόντρα στους «προστάτες» της διαιτησίας


Εκτός τόπου και χρόνου είναι η FIFA, όπως αποδείχθηκε από τις τελευταίες αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες παραμένουν όλοι, μα όλοι (!), οι ξένοι που ανέχθηκαν τη σαπίλα της «εξυγίανσης» και θα είχε ενδιαφέρον να δίνονταν στη δημοσιότητα κάποιες εκθέσεις που στέλνουν στα κεντρικά των FIFA, UEFA τόσο ο Φούσεκ όσο και ο Χούμπελ. Τι όχι; «Εξυγίανση» δεν έπρεπε να σημαίνει διαφάνεια; Χα, χα, χα!
Τα γέλια για να τονίσουμε όχι την αστειότητα αλλά το γεγονός ότι κάποιοι είναι εκτός πραγματικότητας. Εχουν γίνει καταγγελίες (από Ολυμπιακό, ΑΕΛ και όπως λέγεται και από άλλες ΠΑΕ μέσω επιστολών στην Ελβετία) για δράση παρασκηνίου στην ελληνική διαιτησία; Και τι έκανε η FIFA; Όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά κράτησε όλη την ΚΕΔ, δηλαδή την επιτροπή που σύμφωνα με τις καταγγελίες αδυνατεί να ελέγξει το παρασκήνιο, αδυνατεί να βγάλει «κόκκινη κάρτα», για να το γράψουμε αθλητικά, στους «προστάτες» που φέρονται να λυμαίνονται τη διαιτησία, δεδομένου ότι στις καταγγελίες εμπεριέχονται και συγκεκριμένα ονόματα. Σε όλα αυτά προσθέστε πως ουδέποτε δόθηκε ουσιαστική απάντηση τόσο από τους ξένους παράγοντες της ΚΕΔ (από τους Ελληνες τι απαιτήσεις να έχουμε!) όσο από τους ξένους που είναι «επίτροποι» της ΕΠΟ, τον Φούσεκ και τον Χούμπελ.
Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν ανακοινωθεί ότι δεν θα γίνουν αλλαγές προηγήθηκε ένα… ρεσιτάλ από πληροφορίες ότι ο Χούμπελ εισηγήθηκε «ωμά», όπως είπε και ο ίδιος στο ΔΣ της ΕΠΟ που έγινε τον Απρίλιο, το Grexit, ενώ ο Φούσεκ φέρεται να είχε προαναγγείλει δομικές αλλαγές στην ΚΕΔ. Παρόλα αυτά έγινε μια τρύπα στο νερό!
Το «καυτό» ερώτημα που δεν απαντάει κανείς είναι το εξής: Η ΚΕΔ, με τους Ελληνες και ξένους παράγοντες, φέρεται να κοστίζει 700.000 ευρώ τον χρόνο. Το ποσό αν  δεν αποτελεί ρεκόρ, πρέπει να είναι από τα υψηλότερα που δίνεται στην Ευρώπη. Όμως, η εικόνα της ελληνικής διαιτησίας είναι εικόνα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ή δεν γίνεται να έχει χαμηλότερη ποιότητα;

Σχόλια