Ο ενοχλημένος Περέιρα και η… αγνοούμενη διαφάνεια στη διαιτησία – Να τον χαίρονται FIFA και UEFA


-Καμία ΚΕΔ δεν έκανε τέτοια πράγματα, όμως η… εξυγίανση θέλει μυστικότητα
-Ο Πορτογάλος και οι λοιποί δεν επιθυμούν να γράφεται ποιες φάσεις που δείχνουν στα σεμινάρια διαιτησίας
-Συζήτηση έγινε και με τον Μαρίν και οι ρέφερι ζήτησαν να μπουν ηλεκτρονικές παγίδες, προκειμένου να βρεθούν οι… δράστες!

Όπως φαίνεται στη διαιτησία έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα και άρχισαν να ασχολούνται με πράγματα που δεν έκανε καμία ΚΕΔ στο παρελθόν. Για την ακρίβεια η ομιλία του Περέιρα στο σεμινάριο των διαιτητών και των βοηθών της Superleague που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώθηκε χθες στην Κατερίνη, είναι «μνημείο»! Στην κυριολεξία πουθενά αλλού δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!
Άκουσον, άκουσον! Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής παρουσιάστηκε ενοχλημένος, επειδή οι φάσεις που προβάλουν και γενικά όλη η δραστηριότητα του σεμιναρίου (και οι ομιλίες) γράφεται στα ΜΜΕ. Μάλιστα, έχουν αναπτύξει και τη… θεωρία ότι κάποιοι διαιτητές έχουν ανοιχτά τα κινητά και τα πάντα «μεταδίδονται» σε πραγματικό χρόνο! Τώρα, τι τους ενοχλεί, είναι ένα άλλο… κεφάλαιο. Γιατί να μην γραφτεί η ομιλία του Περέιρα, ή ποιες φάσεις προβλήθηκαν; Δυσφημείται κάποιος; Γράφονται πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί;
Συζήτηση με αφορμή τον… θόρυβο που ξεσήκωσε η δυσαρέσκεια του Περέιρα, δήθεν για τις διαρροές, έγινε και μεταξύ των διαιτητών και του Μαρίν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ρέφερι ζήτησαν από τον Ισπανό να μπουν ηλεκτρονικές παγίδες, προκειμένου να βρεθούν οι… δράστες! Δηλαδή, μιλάμε για φοβερά και τρομερά πράγματα!
Πάντως, με τέτοια συμπεριφορά δείχνουν ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματα της διαιτησίας. Έλα όμως, που τα λάθη σε κάθε αγωνιστική τα φάλτσα είναι παρά πολλά και αυτό δεν αλλάζει ούτε αποτελεί διαρροή! Τα πολλά λάθη είναι το πλήγμα για τη διαιτησία αλλά και το γεγονός ότι με τέτοια πράγματα, θα έχει άδικο αν κάποιος βγάλει κάποιο συμπέρασμα για τη δουλειά που γίνεται στα σεμινάρια; Άλλωστε, στην Κατερίνη ήταν το τέταρτο, όμως δεν φαίνεται να υπάρχει πρόοδος. Συνολικά η διαιτησία είναι χειρότερη από πέρσι.
Με την τακτική τους, επί Περέιρα στην ΚΕΔ, βλέπουμε ότι δεν θέλουν διαφάνεια στη διαιτησία. Κι όμως, επειδή ο χώρος είναι ευαίσθητος η διαφάνεια θα πρέπει να ήταν το πρώτο ζητούμενο, ώστε να μην δίνουν αφορμές αλλά και να προβάλλεται και το έργο τους. Η ΚΕΔ δίνει την εντύπωση ότι έχει κλειστεί στο καβούκι της, δεν υπολογίζει κανέναν και τίποτα, δήθεν ότι λογοδοτεί στη FIFA και στην UEFA. Ο Περέιρα κλείνει δυο σεζόν στην Ελλάδα, όμως έδωσε μόνο μια Συνέντευξη Τύπου, κι αυτή στην αρχή.