Πρωτοφανές! Ο Φριτζ έπρεπε να περιμένει μια ώρα, παρά ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα διαιτητών και παικτών!

Στην ποδοσφαιρική και διαιτητική πιάτσα επικρατεί η άποψη πως αν ο διαιτητής του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (που αν δεν πέσει η πρωτόδικη απόφαση θα συνεχιστεί από το 70’ και με το σκορ στο 0-1) ήταν Έλληνας δεν υπήρχε περίπτωση να διακοπεί. Δεν  λέγεται με βάση τους κανονισμούς αλλά επειδή ο Έλληνας θα είχε στο μυαλό του τις δημόσιες σχέσεις. Θυμηθείτε τον Κομίνη, πέρσι στην Τούμπα που αρχικά ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ, το οποίο τελικά μέτρησε στα αποδυτήρια!
Το εκπληκτικό με το σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague είναι ότι βγάζει… άχρηστο Γερμανό διεθνή και έμπειρο διαιτητή! Ο 42χρονος Μάρκο Φριτζ είναι από τους πιο έμπειρους διαιτητές της Μπουντεσλίγκα, όπου σφυρίζει από το 2009 και στο βιογραφικό του φιγουράρουν 135 αγώνες πρωταθλήματος. Επίσης, είναι διεθνής από το 2012 και σφύριξε 16 ευρωπαϊκούς αγώνες.
Παράλληλα, αντιγράφουμε και από τον Κανόνα 5 του παιχνιδιού που ισχύει σε όλο τον κόσμο:
«1. Η εξουσία του διαιτητή: Κάθε αγώνας ελέγχεται από έναν διαιτητή ο οποίος διαθέτει την πλήρη εξουσία να εφαρμόζει τους Κανόνες του Παιχνιδιού σε συσχετισμό με τον αγώνα που έχει οριστεί.
2. Αποφάσεις του Διαιτητή: Οι αποφάσεις του Διαιτητή που αφορούν γεγονότα, κι έχουν σχέση με το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης για το εάν ένα γκολ έχει επιτευχθεί ή όχι και το αποτέλεσμα του αγώνα, είναι οριστικές. Οι αποφάσεις του διαιτητή, και των άλλων αξιωματούχων αγώνα, πρέπει πάντα να είναι σεβαστές».
Με βάση το σκεπτικό του, για τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, Χριστόφορο Μάρκου δεν έχει σημασία ποιος αποφάσισε την οριστική διακοπή, ένας διαιτητής με «βαρύ» βιογραφικό. Εχει περισσότερη σημασία ότι έπρεπε να περιμένει μια ώρα, παρά ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα διαιτητών και παικτών!

Σχόλια