Ο Ευαγγέλου για 6η φορά στον ΠΑΟΚ, ο Φωτιάς ξανά στην ΑΕΚ, αν και την ευνόησε


Ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) ορίστηκε στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό. Είναι εν δυνάμει διεθνής, ενώ προέρχεται από διαιτησία-παρωδία, καθώς στο παιχνίδι Ολυμπαικός-ΟΦΗ 5-1 έγινε ρεζίλι, επειδή δεν έδωσε τρία πέναλτι. Κανονικά θα έπρεπε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του ή οι αρμόδιοι να τον στείλουν σπίτι του, όμως στην Ελλάδα κάνουν… εξυγίανση!
Ο Φωτιάς ευνόησε την ΑΕΚ στο παιχνίδι της με τον Αστέρα Τρίπολης (3-0, στα πλαίσια της 17ης Αγωνιστικής), όμως τον έβαλαν πάλι στην ΑΕΚ! Σε αυτό το παιχνίδι έκανε δυο σοβαρά λάθη. Στο 19’ ο Μάνταλος βρέθηκε στο έδαφος, καθώς ο Μουνάφο απλά τον πίεζε και δεν υπέπεσε σε παράβαση, όμως ο ρέφερι «είδε» πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Πόνσε και έκανε το 3-0. Υπάρχει περίπτωση στο ξεκίνημα της φάσης ο Χουλτ να είναι οφσάιντ, όμως το ριπλέι δεν είναι διαφωτιστικό. Το γράφουμε κι αυτό επειδή βοηθός ήταν ο Παπαδάκης (Λασιθίου) που επίσης μπήκε την Κυριακή. Πάντως, στο 23’ ο Παπαδάκης υπέπεσε σε λάθος, καθώς άφησε τον Χουλτ από θέση οφσάιντ να κάνει σέντρα και ο Πόνσε έχασε ευκαιρία.
Το δεύτερο σοβαρό λάθος του Φωτιά έγινε στο 40’, όταν ο Μάνταλος πάτησε με τις τάπες εκτός φάσης τον Ιγκλέσιας και ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη!
Αυτοί που ήρθαν να… εξυγιάνουν την διαιτησία και τους έστειλε η FIFA και η UEFA και λογοδοτούν μόνο στις υπερκείμενες αρχές, όρισαν τον Άγγελο Ευαγγέλου (Αθηνών) στο αυριανό παιχνίδι Ξάνθη-ΠΑΟΚ και ο συγκεκριμένος ρέφερι ορίζεται σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, παράλληλα και ως τέταρτος για έκτη φορά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το ξεκίνημα έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2018 ως τέταρτος στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-1, δηλαδή ακόμη χειρότερα, καθώς είναι μικρότερο το χρονικό διάστημα!
Τα άλλα τέσσερα ματς που ορίστηκε ο Ευαγγέλου είναι τα εξής: Ο Αθηναίος σφύριξε στο Κύπελλο Αήττητος-ΠΑΟΚ 0-6 και ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 5-0, επίσης σφύριξε Απόλλων-ΠΑΟΚ 1-5, ενώ ήταν τέταρτος στο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2.
Το εκπληκτικό είναι ότι ο αγώνας Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ, όπου ο Ευαγγέλου ήταν τέταρτος έγινε την 25η αγωνιστική και ο αγώνας Ξάνθη-ΠΑΟΚ γίνεται για την 26η αγωνιστική;
Δεν απαγορεύεται, όμως έχουμε έναν ρέφερι, έστω πρώτα ως τέταρτος και μετά ως διαιτητής, να ορίζεται σερί στην ίδια ομάδα, την στιγμή που στον πίνακα υπάρχουν 23 διαιτητές και λένε ότι είναι πολλοί και φιλοδοξούν να τους μειώσουν τουλάχιστον στους 18!
Βέβαια, ο Ευαγγέλου έπρεπε να είναι εκτός πινάκων, τόσο επειδή πέρσι έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ και κατά του Ολυμπιακού σε φάση εκτός περιοχής όσο και επειδή στο φετινό Πανιώνιος-ΑΕΚ 0-2 ο Μάνταλος σκόραρε μετά από χέρι.


Σχόλια