Η γνωστή «σφαγή» της UEFA


- Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο συνεργάτης του Ζόραν Λάκοβιτς να... χαίρονται τους διαιτητές που έβαλαν στον Ολυμπιακό. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
-Ο Σλοβάκος Κρούζλιακ έδειξε ότι δεν θα θέλει να περάσει ο Ολυμπιακός, ενώ τα… θεμέλια του αποκλεισμού έβαλε ο Αγγλος Πόουσον. Συναγωνισμός στα… χειρουργεία.

www.gavros.gr
Προκλητική διαιτησία είχε ο Ολυμπιακός και στα δυο παιχνίδια του Europa League με τη Ντιναμό Κιέβου. Η UEFA φρόντισε να βάλει φρένο στους «ερυθρόλευκους» με τη γνωστή «σφαγή», εννοούμε με διαιτητές που αδίκησαν τους «ερυθρόλευκους». Ο γενικός γραμματέας της Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο τοποτηρητής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στην Ελλάδα Ζόραν Λάκοβιτς, που παρεμπιπτόντως έχουν καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της Ντιναμό Ιγκόρ Σούρκις (σ.σ. ο αδερφός του είναι στη ΠΟ Ουκρανίας), θα πρέπει να ντρέπονται για τους διαιτητές που ορίστηκαν και στα δυο παιχνίδια με τη Ντιναμό Κιέβου. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Λες και έκαναν… διαγωνισμό για το ποιος θα αδικήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό.
Στο παιχνίδι στο Κίεβο, ο Σλοβάκος Κρούζλιακ έκανε λάθη μόνο σε βάρος των «ερυθρολεύκων». Αποκορύφωμα ότι στο 42’ δεν απέβαλε τον Κετζιόρα για χέρι που έκανε, ενώ ήδη είχε μια κίτρινη για φάουλ. Ο Κρούζλιακ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του, καθώς στο 2' δεν έβγαλε κίτρινη στον Μπουγιάλσκι για το αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γκιγιέρμε, ενώ στο 13' δεν έδωσε ούτε φάουλ, ούτε κίτρινη στο Κετζιόρα, ο οποίος πάτησε τον Παντένσε. Αργότερα, αντί να δώσει φάουλ σε χέρι παίκτη της Ουκρανικής ομάδας, έδωσε κατά του Φορτούνη. Ούτε στο 77’ έδειξε κίτρινη στον Τσιγκιάνκοφ για σκληρό φάουλ στον Ποντένσε. Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο απίθανος Κρούζλιακ με άλλα κριτήρια έδινε φάουλ στους Ουκρανούς, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού έπρεπε να πονέσουν για να πάρουν φάουλ, καθώς οι αντίπαλοι έπαιζαν πέρα από τα όρια, αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν ανοχή από τον ρέφερι.
Η αγωνιστική φιλοσοφία που ο Κρούζλιακ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό ήταν ίδια με του Πόουσον στον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης». Και ο Αγγλος επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα των Ουκρανών, «καταπίνοντας» κίτρινες κάρτες (τουλάχιστον τέσσερις), ενώ κι αυτός στο 91’ έκανε το μεγάλο λάθος, καθώς δεν έδωσε το πέναλτι του Μικολένκο στον Μασούρα.
Να τους χαίρονται ο Θόδωρος Θεοδωρίδης και ο Σέρβος Ζόραν Λάκοβιτς. Απίστευτη, όμως αληθινή η «σφαγή» της UEFA στον Ολυμπιακό και στα δυο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου.




Σχόλια