ΕΠΣ Λάρισας: Βραδιά παραιτήσεων, παραπόνων και έντασης

ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ  (σ.σ. 26/02) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ - Δ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ: «ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΚΡΙΜΠΑΣ, ΚΑΡΥΩΤΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

www.eleftheria.gr
Βραδιά παραιτήσεων, παραπόνων και έντασης
Στιγμές έντονης αντιπαράθεσης σημειώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, κάτι πρωτόγνωρο για τη σημερινή διοίκηση της Ένωσης από την αρχή της θητείας της. Χαρακτηριστικά μάλιστα ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου κ. Μπουχλαριώτη πως «τις τελευταίες ημέρες κατ’ εμέ έχουν ξεφύγει κάπως τα πράγματα στο τοπικό ποδόσφαιρο. Σ’ αυτό φταίμε εμείς. Αρχικά αναλαμβάνω εγώ όλη την ευθύνη γιατί εγώ πιστεύω άφησα να εκτραχυνθούν έτσι τα πράγματα, αλλά δεν το έκανα κακοπροαίρετα».
Αναφερόμενος στα επιμέρους προβλήματα που έχουν προκύψει, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ μίλησε αρχικά για σπέκουλα που έχει ξεκινήσει εναντίον του σχετικά με το θέμα του προπονητή στον Τύρναβο. Όπως είπε, κατηγορήθηκε ότι ο ίδιος προσωπικά παρενέβη προκειμένου να πάει προπονητής στον Τύρναβο ο κ. Σελιώνης, που είναι υπάλληλος της ΕΠΣΛ. Ο κ. Μπουχλαριώτης το διέψευσε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι ο κ. Σελιώνης τον ενημέρωσε ότι εάν δεν βρει προπονητή ο Τύρναβος, η διοίκηση της ομάδας θα αποχωρούσε και ότι ο ίδιος ο κ. Σελιώνης του είπε ότι θα πάει στον Τύρναβο. «Του είπα εάν θα πάς στον Τύρναβο να μην εκτεθεί η ΕΠΣΛ, δηλαδή επειδή είσαι υπάλληλος της ΕΠΣΛ εάν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο και μου απάντησε όχι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Μπουχλαριώτης, ο οποίος παραμένοντας στο θέμα του Τυρνάβου ξεκαθάρισε -αναφορικά με την έκδοση κάρτας πάγκου στον κ. Φασέγκα- ότι η κάρτα εκδόθηκε από το ταμείο της ΕΠΣΛ και την αρμόδια υπάλληλο που έχει πρόσβαση στον συγκεκριμένο κωδικό και δεν υπήρχε καμία ανάμειξη διοικητικού ή οποιουδήποτε άλλου.
Το δεύτερο κατά σειρά θέμα, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Μπουχλαριώτης, αφορούσε στην αναβολή του αγώνα Μακρυχώρι-Λάρισα 2012 το περασμένο Σάββατο, για το οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ είπε χαρακτηριστικά ότι το Δ.Σ. της Ένωσης εκτέθηκε.
«Δέχθηκα τηλέφωνο από τον γ. γραμματέα της ΕΠΣΛ κ. Γκουτζαμάνη ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την ημέρα εκείνη στο Μακρυχώρι ήταν πολύ άσχημες και ότι καλό θα ήταν να μην γίνει ο αγώνας…
…Αργότερα ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλου κ. Γρηγοριάδης ανέβαλε το παιχνίδι. Όταν ο γ. γραμματέας της ΕΠΣΛ μιλάει με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλου εννοείται ότι εκφράζει το Δ.Σ. και αν γίνει λάθος τότε εκθέτει ολόκληρη τη διοίκηση της ΕΠΣΛ…
… Άρχισαν στη συνέχεια να με παίρνουν τηλέφωνο εμπλεκόμενες ομάδες, όπως ο ΠΟΕ κ.λπ. Αναγκάστηκα και πήγα στο Μακρυχώρι για να δω το γήπεδο. Χιόνι δεν υπήρχε, αλλά υπήρχε νερό, ωστόσο δεν είμαι διαιτητής για να ξέρω περισσότερα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουχλαριώτης σχετικά με το θέμα και πρόσθεσε:
«Σήμερα (σ.σ. χθες) το παιχνίδι αναβλήθηκε ξανά γιατί η Λάρισα 2012 μας προσκόμισε επίσημες ιατρικές βεβαιώσει από το Πανεπιστημιακό ότι έξι ποδοσφαιριστές της έχουν οξεία γαστρεντερίτιδα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να το αναβάλουμε».
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Γκουτζαμάνης, ο οποίος είπε:
«Μίλησα με τον πρόεδρο στις 10:30 και είπαμε θα ξαναμιλήσουμε στις 12:00. Του τηλεφώνησα αλλά δεν το σήκωσε και πήρα τον Γρηγοριάδη. Όταν πήγα στο γήπεδο είχε χιονοθύελλα, δυνατό αέρα και νερό. Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες. Για μένα δεν γινόταν ο αγώνας. Αυτό του είπα, ότι για μένα καλύτερα είναι να μην γίνει ο αγώνας, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των σωματείων».
Αμέσως πήρε τον λόγο ο κ. Γρηγοριάδης και είπε:
«Έγιναν πέντε αναβολές αγώνων. Δεν ελέγξαμε κανένα γήπεδο. Όταν επικρατούν τέτοιες καιρικές συνθήκες είμαστε από το πρωί σε συνεχή επαφή με τους παράγοντες. Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό αλλά αν υπάρχει την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ».
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΡΥΩΤΗ-ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ
Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο διοικητικός Ρένος Καρυώτης, ο οποίος παρουσιάστηκε ενοχλημένος για το ότι ως μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλου δεν ενημερώθηκε για το θέμα του Μακρυχωρίου και υπέβαλε την παραίτησή του από την Επιτροπή, λέγοντας χαρακτηριστικά «να πήγαινε κάποιος από την Επιτροπή να δει το γήπεδο».
Ακολούθησε η παραίτηση Γρηγοριάδη, ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Καρυώτη είπε:
«Έπρεπε εσύ να ενδιαφερθείς και όχι να περιμένεις να σε ενημερώσουμε, όταν βλέπεις τέτοια καιρικά φαινόμενα. Υποβάλω κι εγώ την παραίτησή μου».
ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΙΑ
Οι έντονοι διάλογοι συνεχίστηκαν αυτή τη φορά μεταξύ του Βαγγέλη Δανιλούλη (έδωσε το «παρών» ως φίλαθλος του Μελισσοχωρίου) και του αντιπροέδρου της ΕΠΣΛ και προέδρου της Αμπελιάς κ. Μπανιά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Αμπελιά-Μελισσοχώρι.
Ο κ. Δανιλούλης υποστήριξε ότι ασκήθηκε πίεση από τον Μπανιά προς τον διαιτητή της αναμέτρησης με σκοπό να κερδίσει η Αμπελιά, ενώ αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά κάποιων φιλάθλων της Αμπελιάς που πετούσαν αντικείμενα στον επόπτη με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά δύο φορές το παιχνίδι. Παράλληλα είπε ότι τίποτε απ’ όσα έγιναν δεν σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα.
Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών καθώς είχαν προηγηθεί και κάποιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης είπε στον κ. Δανιλούλη ότι η ένστασή του έπρεπε να είναι προς το πρόσωπο του διαιτητή και όχι του διοικητικού της ΕΠΣΛ και κάλεσε τον πρόεδρο της ΕΔ κ. Λιόλιο να επιληφθεί του θέματος. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουχλαριώτης «εάν εφάρμοζε ο διαιτητής τον κανονισμό δεν θα ήμασταν τώρα εδώ».
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ
Τα παράπονα των σωματείων συνεχίστηκαν καθώς η Ανάβρα απέστειλε στην ΕΠΣΛ επιστολή διαμαρτυρίας για τη διαιτησία (παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο ταμίας του συλλόγου), ενώ άφησε αιχμές και κατά του διοικητικού της ΕΠΣΛ κ. Καρακάση και μέλους της διοίκησης του Αστέρα Μελισσοχωρίου.
Ο κ. ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ
Εν κατακλείδι και με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μπουχλαριώτης τόνισε αναφερόμενος προς τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης: «Προστατέψτε μας. Εσείς που εμπλέκεστε ενεργά με ομάδες. Δείξτε αυτοσυγκράτηση για να μην έχουμε τέτοια πράγματα».
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΚΡΙΜΠΑ
Μία ακόμα παραίτηση, η οποία έγινε δεκτή ήταν αυτή του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής κ. Γκρίμπα. Ο κ. Γκρίμπας υπέβαλε την παραίτησή του από την Επιτροπή καθώς θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Τη θέση του στην προεδρεία της Επιτροπής αναλαμβάνει ο κ. Τσακίρης.

Σχόλια