Τσίκινης: «Για τον κ. Τριτσώνη χτυπάει η καμπάνα, υπάρχει κακή συννενόηση»


-«Υπάρχει αλαλούμ αποφάσεων και δεν μπορούμε να καταλάβουμε κι εμείς τι συμβαίνει στην διαιτησία. Υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης των διαιτητών με την ΚΕΔ».
-«Δεν μπορούσε ο Παπαπέτρου και ο κάθε Παπαπέτρου να εφαρμόσει έναν κανονισμό που ήξερε σημειολογικά μονάχα».
-«Κατ’ εμάς τους κριτικούς διαιτησίας μερικοί διαιτητές δεν έχουν πάει καλά, αλλά δεν παραπέμφθηκαν. Η ΚΕΔ πάει κόντρα σε όλους για τον Κομίνη. Θέλει να αποδείξει πως δεν έχει πρόβλημα μαζί του γιατί όλοι τον θεωρούν υπεύθυνο για πολλά».
-«Ανακουφισμένοι μπορεί να είναι μερικοί διαιτητές που δεν σφυρίζουν ντέρμπι, γιατί δεν κινδυνεύουν να στηθούν στον τοίχο. Για διαιτητές όμως με εμπειρίες, είναι καταξίωση να παίζουν τέτοια ματς».



Ο πρώην διεθνής διαιτητής Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε στον ARENA FM 89.4 και την εκπομπή «Double», για την κατάσταση στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, για την γκάφα του κ. Τριτσώνη και την… συνεννόηση των Ελλήνων διαιτητών με τον Μέλο Περέιρα.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Η χρονιά φέτος είναι αλλοπρόσαλλη, με την έλευση των ξένων διαιτητών, με τους δικούς μας, γενικότερα. Υπάρχει αλαλούμ αποφάσεων και δεν μπορούμε να καταλάβουμε κι εμείς τι συμβαίνει στην διαιτησία. Υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης των διαιτητών με την ΚΕΔ. Δεν υπάρχει επαφή. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ότι υπάρχει ξένη επιτροπή, οπότε και δεν έχει μπει στο dna του Έλληνα διαιτητή. Φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης αυτή τη στιγμή όμως.
Φάνηκε αυτό και στις αλλαγές που δεν έγιναν στην παράταση του ματς ΠΑΟ-Λαμία. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι οι διαιτητές δεν πήραν email ή γραπτή ενημέρωση ότι ισχύει ο συγκεκριμένος κανονισμός. Είχαν ενημερωθεί οι διαιτητές Φούτμπολ Λιγκ και της Γ’ Εθνικής παρόλα αυτά. Δεν μπορούσε ο Παπαπέτρου και ο κάθε Παπαπέτρου να εφαρμόσει έναν κανονισμό που ήξερε σημειολογικά μονάχα. Αποκλείεται ο άνθρωπος να μην γνώριζε την αλλαγή, αλλά δεν ήταν ενημερωμένος. Κανένας διαιτητής της Σούπερ Λιγκ δεν είχε ενημερωθεί. Έπρεπε να ενημερωθούν επίσημα όλοι.
Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιμετωπιστεί όλο αυτό. Υπάρχει κακή συνεννόηση πιστεύω και από ότι φαίνεται, για τον κ. Τριτσώνη χτυπάει η καμπάνα. Επειδή τον θεωρώ αξιόλογο πρώην διαιτητή με γνώσεις και δουλεύει για την βελτίωση της διαιτησίας πάντως, δεν θέλω να τον στήσω στον τοίχο. Έγινε ντόρος για ένα τόσο απλό θέμα όμως. Ο κανονισμός έχει έρθει από το καλοκαίρι στην χώρα μας.
Είμαι ενάντια της έλευσης ξένων διαιτητών στην Ελλάδα. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως έκανε καλό αυτό, μπείτε όμως στην ψυχολογία ενός Έλληνα διαιτητή. Δηλαδή ο Σιδηρόπουλος που παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, να κάθεται τέταρτος σε έναν διαιτητή ξένο, χαμηλότερης κατηγορίας ; Πως μπορεί να αισθάνεται ;
Με το νέο μέτρο που έχει εισάγει η ΦΙΦΑ, υπάρχουν ανταλλαγές στις διαιτησίες, όμως όχι κι έτσι. Η ΚΕΔ έχει ένα δικό της τρόπο σκέψης. Ο Κομίνης για παράδειγμα δεν παραπέμφθηκε για την διαιτησία του στο ματς Λαμία-Ατρόμητος. Έχουμε δει κι άλλα γεγονότα τέτοια, που κατ’ εμάς τους κριτικούς διαιτησίας μερικοί διαιτητές δεν έχουν πάει καλά, αλλά δεν παραπέμφθηκαν. Η ΚΕΔ πάει κόντρα σε όλους για τον Κομίνη. Θέλει να αποδείξει πως δεν έχει πρόβλημα μαζί του γιατί όλοι τον θεωρούν υπεύθυνο για πολλά. Είναι στην ευχέρεια της ΚΕΔ να κρίνει που θα τον βάλει.
Όλα αυτά που γίνονται πάντως στην διαιτησία, έχουν να κάνουν με την κακή συνεννόηση της ΚΕΔ με τους διαιτητές. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει ακριβώς πάντως. Ανακουφισμένοι μπορεί να είναι μερικοί διαιτητές που δεν σφυρίζουν ντέρμπι, γιατί δεν κινδυνεύουν να στηθούν στον τοίχο. Για διαιτητές όμως με εμπειρίες, είναι καταξίωση να παίζουν τέτοια ματς. Με όσο ρίσκο εμπεριέχει ένα ντέρμπι, οι περισσότεροι έμπειροι διαιτητές ζητούν να παίξουν αυτά τα παιχνίδια».

Σχόλια