Η «κωμωδία» με τα λάθη και η «παρωδία» για να μείνει ο Περέιρα!

-Καλπάζει η φαντασία του συστήματος και κάνουν σαν η ΦΙΦΑ θα υπολογίσει την άποψή τους, αν ο Πορτογάλος πρέπει να μείνει ή να φύγει.
-Στη διαιτησία κανείς δεν έχει ευθύνη για τίποτα, ούτε οι διαιτητές που το κάνουν, ούτε αυτοί που τους ορίζουν!


Οι διαιτητές συνεχίζουν τα λάθη, μάλιστα προκλητικά, όμως η… κωμωδία που ζούμε είναι ότι όχι μόνο δεν παραιτείται κανείς αλλά και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Κανονικά με τόσο ηχηρά… φάλτσα, θα έπρεπε να είχαν πάει σπίτι τους αυτοί που τα κάνουν, όμως τους βλέπουμε να ορίζονται ξανά και ξανά. Στη Νέα Σμύρνη ο Ευαγγέλου (Αθηνών) έκανε ένα ακόμη σημαντικό λάθος στην καριέρα του, καθώς ο Μάνταλος χρησιμοποίησε το χέρι του πριν βάλει το πρώτο γκολ στο παιχνίδι Πανιώνιος-Αρης 0-2. Κι όμως ο Ευαγγέλου θα οριστεί ξανά.
Η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική. Ο κατήφορος είναι διαρκείας. Δεν γίνονται λάθη μόνο στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ ή του Ολυμπιακού, την περασμένη αγωνιστική έγιναν λάθη, εκτός του Κομίνη στο Λαμία-Ατρόμητος 2-1 και από τον Ζαχαριάδη (ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλωνας 1-0), όπως και από τον Παπαδόπουλο (Παναθηναϊκός-ΑΕΛ 1-1). Ετσι καταρρίπτονται τόσο το πρώτο αφήγημα του Περέιρα για μπούλινγκ, επειδή στα ματς αυτά δεν υπήρχε πίεση, όπως και το δεύτερο, ότι ο πίνακας στελεχώνεται από άπειρους διαιτητές, επειδή οι προαναφερόμενοι είναι έμπειροι.
Η… κωμωδία που παίζεται στη διαιτησία δεν είναι μόνο ότι κανείς από τους αρμόδιους δεν παραιτείται, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν διαγράφουν τους ακατάλληλους διαιτητές. Έχει να κάνει και με αυτά που βλέπουμε στα ΜΜΕ της… εξυγίανσης, τα οποία με έντεχνο τρόπο, ότι τάχα τον στηρίζει η ΦΙΦΑ, προωθούν την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Περέιρα! Αν φύγει ο Πορτογάλος θα είναι δύσκολο να βρεθεί αρχιδιαιτητής με αμοιβή 22.000 ευρώ τον μήνα; Αυτά τα βλέπει η ΦΙΦΑ για να πάρει χαμπάρι τι γίνεται;