Ο Κοτσάνης ορίστηκε στην ΑΕΚ, μετά από ασύλληπτο λάθος!


Ο διαιτητής Κώστας Κοτσάνης (Δράμας) ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Σούπερ Λίγκα, αν και δεν ήταν από τους διαιτητές που ξεχώρισαν στη Φούτμπολ Λιγκ. Το γεγονός ότι ήταν ανέτοιμος αποδείχθηκε και από τη φετινή πορεία του, καθώς δείχνει ότι δεν δικαιώνει όσους θεώρησαν ότι σταθεί στη μεγάλη κατηγορία, δεδομένου ότι τα λάθη του κάνουν… παρέλαση από το ένα παιχνίδι στο άλλο!
Όμως, πριν από δέκα μέρες έκανε ένα λάθος, για το οποίο θα έπρεπε να διαγραφεί από τον πίνακα ή στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση να υποβιβαστεί. Σε ένα ματς χωρίς πίεση, πιο συγκεκριμένα στο ΟΦΗ-Παναιτωλικός 3-0, ο Κοτσάνης απέβαλε στο 70’ τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Κυριακίδη, όμως εκτίθεται από το ριπλέι, επειδή έπιασε τη μπάλα πάνω στη γραμμή που λαμβάνεται ότι είναι μέσα στην περιοχή, άρα δεν έπρεπε να δει την κόκκινη κάρτα. Το λάθος έγινε με το ματς στο 1-0.
Ο Κοτσάνης… σώθηκε επειδή τα έριξαν όλα στον βοηθό Σινιοράκη (Χανίων), αν και ο ρέφερι είναι πολύ κοντά στην φάση. Κανονικά ο Κοτσάνης έπρεπε να πάει σπίτι του, όμως τον όρισαν στο σημερινό παιχνίδι ΑΕΚ-Λεβαδειακός! Δεν έμεινε εκτός ούτε για τα μάτια του κόσμου, δεδομένου ότι ορίστηκε τέταρτος την προηγούμενη αγωνιστική!
Παραμένει άγνωστο με ποια κριτήρια ορίστηκε ο Κοτσάνης σε παιχνίδι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όχι απαραίτητα επειδή μπήκε στην ΑΕΚ αλλά επειδή δεν είναι φορμαρισμένος. Και από πού και ως που να φταίει ο βοηθός για μια φάση που έχει να κάνει με ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα;

Λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ
Την 13η αγωνιστική ο Κοτσάνης σφύριξε ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-1 και η θεσσαλική ομάδα είχε «ξέσπασμα» με ανακοινώσεις, ενώ μετά πήγε και κατέθεσε τα δελτία των παικτών της στην ΕΠΟ! Όλα αυτά επειδή ο ρέφερι έκανε σημαντική λάθη. Στην Τούμπα η ΑΕΛ προηγήθηκε 1-0 και τελικά ηττήθηκε 2-1.
Η πρώτη κίτρινη στον Καρανίκα στο 5’, ο οποίος στο πέναλτι (45’) υπέρ του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε με δεύτερη είναι ανύπαρκτη.   Όμως, κίτρινη για το φάουλ στον Βιεϊρίνια στο 5’ δεν θα έδινε ούτε Λάκης Γαβαλάς, που ο Κούγιας σε μια από τις ανακοινώσεις του πρότεινε για διαιτητή. Στο 40’ έπρεπε να αποβληθεί ο Κρέσπο για αγκωνιά εκτός φάσης στον Γιάκοβιτς.
Στο 42’ η μπάλα βρήκε στο μαζεμένο χέρι του Μπαργκάν και δεν υπάρχει πέναλτι, είναι μια φάση που ανακάλυψε ο ΠΑΟΚ για να κάνει προπαγάνδα.

- «Τραγωδία» ήταν ο Κοτσάνης (Δράμας) στο ματς της 6ης αγωνιστικής Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0. Στο 12’ δεν έδωσε πέναλτι στον ΠΑΣ Γιάννινα σε ανατροπή του Ξυδά από τον Μπρούνο, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα προηγήθηκε και σπρώξιμο του Χατζηισαϊα στον Μυστακίδη. Του ξέφυγε το παιχνίδι και μετά άρχισε να μοιράζει κάρτες. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι είναι απαράδεκτος και από τεχνικής άποψης. Δεν κινείται με βάση τη διαγώνιο.  

-Ο Κοτσάνης (Δράμας), ο οποίος πρώτα ορίστηκε στον ΠΑΟΚ και τώρα στην ΑΕΚ, ήταν μια μετριότητα ως ρέφερι της Φούτμπολ Λιγκ, όπου έμεινε έξι χρόνια, όμως σφύριξε μόνο 22 παιχνίδια. Πέρσι σφύριξε τα περισσότερα (=6), όμως κανένα ντέρμπι! Αναλυτικά: Αιγινιακός Αιγίνιου – Καλλιθέα 2-0, Πανσερραϊκός – Κισσαμικός 0-2, Εργοτέλης – Παναχαϊκή 2-1, Αιγινιακός Αιγίνιου - Τρίκαλα 0-0, Βέροια - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0, Απόλλων Καλαμαριάς – Σπάρτη 0-0.