Ο Φωτιάδης σε ματς του ΠΑΟΚ, ένα χρόνο μετά από ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του


Ο Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς) είναι ο διαιτητής, ο οποίος θα σφυρίξει το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ανέβηκε το καλοκαίρι στην Σούπερ Λίγκα, όμως το γεγονός ότι ορίζεται στον ΠΑΟΚ μετά από ένα χρόνο (και πλέον) δείχνει ότι αυτό δεν είναι άσχετο με το λάθος που έκανε σε ματς κυπέλλου της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.
Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει 5-1 στα Τρίκαλα, αφού έγιναν λάθη από τη διαιτησία στα δυο πρώτα γκολ. Στην Τούμπα, στις 09/01/18, η Θεσσαλική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει 1-1 στο 92’, είχε και δοκάρι στο 89’, και ηττήθηκε 2-1 στο 93’. Για την ακρίβεια ηττήθηκε διαιτητική απόφαση-ντροπή. Ναι, καλά καταλάβατε ο διαιτητής Φωτιάδης (Καστοριάς) έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι αφού ο Κοτσώνης απέκρουσε τη μπάλα με το σώμα του, έχοντας προλάβει να μαζέψει το χέρι του! Ετσι έσωσε το γόητρο του ΠΑΟΚ.
Ο Φωτιάδης σφύριξε το πέναλτι καθ' υπόδειξη του βοηθού Κόλλια (Ηπείρου) που υποτίθεται ότι είχε καλύτερο οπτικό πεδίο. Να αναφέρουμε ότι χρειάστηκε ο ρέφερι να φτάσει στα 38 του έτη για να τον ανεβάσουν στην Σούπερ Λίγκα, δηλαδή κάπως αργά ανακάλυψαν το ταλέντο του, αν και κατά τα άλλα διαφήμισαν ότι έκαναν ανανέωση στους πίνακες! Κατά σύμπτωση το περασμένο καλοκαίρι ανέβηκε και ο Κόλλιας στη μεγάλη κατηγορία, παρέα με τον Φωτιάδη.