«Κουβαδάκια» στην… άμμο


-Όπως φαίνεται ο Πορτογάλος Περέιρα έχει εκτεθεί και ξαφνικά διαρρέουν ότι ορισμούς κάνει ο Ισπανός Μάριν


 Στο… φουλ βρίσκεται η προπαγάνδα, διευκρινίζουμε ότι η ανάλυση είναι καθαρά διαιτητική και για τους ορισμούς, για να μας πείσουν ότι το μαύρο δεν είναι μαύρο και ότι το άσπρο δεν είναι άσπρο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίκτορ Μέλο Περέιρα φαίνεται πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση και δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των ευθυνών, παρότι, όπως δήλωσε και στην τελευταία συνέντευξή του που παραχώρησε σε εφημερίδα την περασμένη Τετάρτη, έχει ως μόνιμη δικαιολογία ότι στους ρέφερι ασκείται πίεση.
Όμως, αν ίσχυε αυτό δεν θα γίνονταν λάθη μέχρι και σε παιχνίδι μεταξύ των αποκαλούμενων «μικρομεσαίων» ομάδων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη διαιτησία του Λάμπρου (Εύβοιας) στο παιχνίδι Ξάνθη-ΑΕΛ 1-0 που αντί να τον διαγράψουν τον επανέφεραν μετά από πέντε αγωνιστικές. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα λαθών σε τέτοια ματς. Ολόκληρο DVD τού πήγε ο ΠΑΣ Γιάννινα, δεν το είδε;
Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΚΕΔ, σε ερώτηση ποιος κάνει ορισμούς στην Σούπερ Λίγκα απάντησε: «Οι τρεις ξένοι που βρισκόμαστε στην ΚΕΔ. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αποκλειστικά. Κι εγώ έχω τον τελευταίο λόγο». Παράλληλα, κατά σύμπτωση, η προπαγάνδα διαρρέει ότι τους ορισμούς κάνει ο Ισπανός Μάριν, ο δεύτερος ξένος αρχιδιαιτητής.
Οι ορισμοί δεν είναι «κουβαδάκια στην άμμο». Ο κανονισμός, που μας έλεγαν ότι έφτιαξε ο ίδιος ο Περέιρα, είναι ξεκάθαρος. «Κάθε αρμόδιο μέλος της ΚΕΔ, ανά κατηγορία αρμοδιότητάς του, ορίζει τους διαιτητές των αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων από τους αντίστοιχους πίνακες διαιτητών», αναφέρει το άρθρο 50. Ας ανακοινώσουν επίσημα ποιος ορίζει και σε ποια κατηγορία. Γιατί δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό;
Επίσης, απορία προκαλεί γιατί ο Περέιρα άργησε να διαψεύσει δημόσια ότι ο ίδιος κάνει τους ορισμούς. Θυμίζουμε ότι πέρασε 1,5 χρόνος από τότε που ανέλαβε την ΚΕΔ, όμως εκεί που η προπαγάνδα ανέφερε ότι τους ορισμούς κάνει ο Πορτογάλος, τώρα άρχισαν να μας λένε ότι τους κάνει ο Μάριν. Παρότι ο Πορτογάλος δήλωσε ότι συμμετέχει και ο Σουηδός Λίντμπεργκ. Μιλάμε για φοβερά και τρομερά πράγματα!
Αν ο Περέιρα δεν βρισκόταν σε δύσκολη θέση δεν θα έδινε συνέντευξη για να «ευλογήσει τα γένια του» και να μας διαβεβαιώσει ότι η διαιτησία είναι καλύτερη από πέρσι. Αυτό πρέπει να το κρίνουν οι ομάδες, οι φίλαθλοι, αν προτιμάτε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, πάντως όχι ο Πορτογάλος. Άλλοι πρέπει να τον κρίνουν και όχι να έχει την… πολυτέλεια να κρίνει ο ίδιος τον εαυτό του.