Επτά αναβολές, για καμία δεν φταίει ο Ολυμπιακός


-Τρείς φορές άναψε κόκκινο ο Κοντονής, από μια οι Βασιλειάδης, Ανδριανός, ΠΔΕ/ΕΠΟ, διαιτητές

 
Δυστυχώς το… λουκέτο είναι σύνηθες φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από το 2014 μέχρι σήμερα, που κατέβασε ρολά λόγω της καταδικαστέας δολοφονικής επίθεσης κατά του διεθνή διαιτητή Θανάση Τζήλου (Λάρισας), οι αναβολές διοργανώσεων είναι συνολικά επτά. Πάντως, για καμία από αυτές δεν φταίει ο Ολυμπιακός, ενώ η προηγούμενη προήλθε από την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στο τερέν της Τούμπας.
Ο… χορός άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ανδριανός έβαλε… λουκέτο σε όλες τις διοργανώσεις, εξαιτίας του θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, μετά από επεισόδια στις εξέδρες του γηπέδου του Ηροδότου. Ακολούθησε ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 ανέβαλε τη μια αγωνιστική και επέβαλε άλλες δυο να γίνουν χωρίς φιλάθλους, λόγω των επεισοδίων των οπαδών του ΠΑΟ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τη ρίψη της φωτοβολίδας κατά του Φινμπόγκανσον, ενώ τον Μάιο του 2016 «μετέθεσε» τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός, επειδή δεν είχαν οριστεί οι βοηθοί του Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου).
Η τρίτη (αλλά τέταρτη στη σειρά) αναβολή διοργάνωσης επί Κοντονή, αυτή τη φορά τον Αύγουστο του 2016, όταν πήρε παράταση δυο εβδομάδων η σέντρα της Σούπερ Λίγκας, επειδή ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διαφωνούσαν με το νέο πίνακα διαιτητών!
Τον Νοέμβριο του 2016 η ΠΔΕ/ΕΠΟ διέκοψε τα εθνικά πρωταθλήματα για μια αγωνιστική, εξαιτίας του εμπρησμού στο σπίτι του Μπίκα που είχε αναλάβει αρχιδιαιτητής. Τον Μάρτιο του 2018 ήταν η σειρά του Βασιλειάδη να αναβάλει πρωτάθλημα και Κύπελλο, εξαιτίας της εισβολής του οπλοφόρου Σαββίδη στην Τούμπα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Η τελευταία αναβολή οφείλεται στην απόφαση των διαιτητών για επ’ αόριστον αποχή, εξαιτίας της δολοφονικής επίθεσης κατά του Τζήλου.