ΕΠΟ και αποχή διαιτητών: Πιο… κωμωδία δεν γίνεται!


-Η ΕΠΟ απέτυχε να πείσει τους διαιτητές να μην κάνουν αποχή, όμως στο Πάρκο Γουδή προεξοφλούν ότι αυτό θα συμβεί την 4η Ιανουαρίου και αποδεικνύονται ξανά κατώτεροι των περιστάσεων.


 - Θα είσαι φρόνιμος;
- Χάρακας!
Με την τελευταία λέξη έδωσε σχετική διαβεβαίωση ο Μίμης Φωτόπουλος στην Γεωργία Βασιλειάδου, στην Ωραία των Αθηνών....  Και για να το κάνουμε ποδοσφαιρικό, κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να πετύχει η ΕΠΟ στη συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου (σ.σ. την άλλη Παρασκευή) με την αντιπροσωπεία των διαιτητών στην οποία θα λάβουν μέρος η ΚΕΔ, η Σούπερ Λίγκα και ο υπερσύμβουλος Πετρ Φούσεκ.
Η ΕΠΟ ήδη έχει μια αποτυχία, αφού οι Γραμμένος και Περέιρα δεν μπόρεσαν να πείσουν τους ρέφερι να ανακαλέσουν την απόφασή τους, ώστε να διεξαχθεί κανονικά η 15η αγωνιστική. Το να σπεύδει να προεξοφλήσει ότι θα τους πείσει να πάρουν πίσω την επ’ αόριστον αποχή, δεν σημαίνει ότι συνεχίζει τη λάθος τακτική; Μήπως, σημαίνει και ότι δεν βλέπουν το πρόβλημα που έχουν;
Τελικά, όλα τριγύρω  αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν. Η ομοσπονδία ήταν, είναι και θα παραμείνει κατώτερη των περιστάσεων.
Η αποχή των διαιτητών αποφασίστηκε λόγω του μαφιόζικου χτυπήματος κατά του διαιτητή Τζήλου (Λάρισας) και η ΕΠΟ δεν είναι αρμόδια να πάρει μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, ούτε οι διαιτητές μπορούν να γίνουν ντετέκτιβ, ώστε να βρουν από μόνοι τους τους δράστες, οδηγώντας την αστυνομία στη σύλληψή τους.
Μια καλή ιδέα θα ήταν, στη σύσκεψη της 4ης Ιανουαρίου να κληθούν και εκπρόσωποι της αστυνομίας, ακόμη και η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ούτε κάποιος έβαλε στον Γραμμένο την ιδέα να συναντηθεί με την Υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα. Παράλληλα αυτό δείχνει ότι περισσότερο, δυστυχώς, θα έχουμε να κάνουμε με επικοινωνιακό σόου, παρά με θέμα ουσίας και μακάρι να διαψευστούμε.
Η συνάντηση της 4ης Ιανουαρίου προσφέρεται για να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα της διαιτησίας. Όμως, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, επειδή για κάτι τέτοιο απαιτούνται αλλαγές και σε πρόσωπα. Αρα, το μόνο μέτρο που μπορεί να προτείνει, επειδή τη συμφέρει στο σύστημα είναι να επιβάλλονται ποινές σε περίπτωση που γίνονται δηλώσεις ή βγαίνουν ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας.
Για τις καταγγελίες που έχουν γίνει σχετικά με τα πρόσωπα που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πιπέρι στο στόμα!
Ποιος θα θίξει τέτοιο θέμα, από τη στιγμή που «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», όπως θα είπε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στην ταινία «ο Ατσίδας»…