Βασιλάκης: «Πολλοί διαιτητές δεν ήταν έτοιμοι να βρεθούν στο ελληνικό Πρωτάθλημα, πολλά τραγικά λάθη»


Ο Περικλής Βασιλάκης μίλησε στο Metropolis 95,5 στην εκπομπή του Δημήτρη Κανελλάκη «Τρίτο Ημίχρονο», αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Τζήλος, αλλά και για το τι θα πρέπει να συμβεί στο ελληνικό Πρωτάθλημα.
Αναλυτικά όλα όσα είπε:
Για το γεγονός του ότι από το 2009 υπάρχουν 33 παρόμοια περιστατικά: «Πολύ άσχημο αυτό,  φοβάμαι κι εγώ πως δεν θα είναι το τελευταίο. Μιλάμε για ένα συγκλονιστικό, απαράδεκτο γεγονός ένα εγκληματικό χτύπημα, πάνω από όλα η ζωή ενός ανθρώπου είναι σημαντικό εδώ. Δεν ήταν ένα χτύπημα ενός ατόμου αλλά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού ακόμη περισσότερο».
Για τα μέτρα τα οποία δεν πάρθηκαν: «Επειδή υπηρέτησα μέσα από την ΔΕΑΒ την αντιμετώπιση της βίας και μάλιστα θυμάμαι τα χρόνια εκείνα με τον υπουργό κ.Ορφανό, με τον οποίο είχαμε εξαιρετική σχέση και οι εισηγήσεις που κάναμε ήτανε 99% αποδεκτές από τον ίδιο .Παρόλο της εξαιρετικής μας συνεργασία στην αντιμετώπιση της βίας τότε (2004-2005), μελλοντικά δεν είδα αποτελέσματα. Κι αυτό με προβληματίζει, όπως και για τα θέματα υπάρχουν στις κερκίδες, τις τιμωρίες των ομάδων που εγώ δεν είμαι υπέρ σε αυτό. Άλλοι θα πρέπει να τιμωρούνται. Οι ομάδες πρέπει να προστατεύουν τους παίκτες τους και το προϊόν τους. Στο χρόνιο αυτό πρόβλημα δεν ελήφθησαν τα ανάλογα μέτρα. Το πέρασαν κάποιοι στο «τι έγινε».
Όσον αφορά τη σύσσωμη καταδίκη: «Τα ΜΜΕ  το καταδίκασαν αυτό αλλά πολλοί μου φαίνεται ότι καταδίκασαν κατόπιν εορτής, αυτό το οποίο δεν έπρεπε να γίνει εξαρχής. Οι μεγάλες ομάδες πήραν θέση αλλά αυτή τη θέση θα έπρεπε να την πάρουν πιο πριν και όχι να «ρίχνουν» λάδι στη φωτιά. Ο κ. Βασιλειάδης πήρε ανάλογη θέση, όμως αυτό το οποίο θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι είναι η αποχή η οποία αποφασίστηκε. Να είναι σιδερένιος ο διαιτητής της ΕΠΣ Λάρισας κ. Τζήλος, αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να θωρακίσουν και να στηρίξουμε».
Για το ότι πρέπει οι διαιτητές να αποκαλύψουν το ποιοι κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις: «Αυτό θα έπρεπε να το κάνουν πιο πριν και όχι μετά τα συμβάντα. Δεν λύνεται το πρόβλημα με την αποχή. Διαπιστώνω με λύπη πως πολλοί διαιτητές δεν ήταν έτοιμοί να βρεθούν στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά τραγικά λάθη κάθε Σαββατοκύριακο».
Αναφερόμενος στο VAR: «Το VAR θα πρέπει να χρησιμοποιείται αλλά δεν θα είναι ικανό να αλλάξει πολλά πράγματα. Θα υπάρχουν προβλήματα , έτσι όπως και στα μεγάλα Πρωταθλήματα».
Για τη θέση των Ελλήνων διαιτητών: «Ο Έλληνας διαιτητής θα πρέπει να είναι επαγγελματίας και να λαμβάνει υπόψιν του όλα όσα συμβαίνουν. Παίζουν με ομάδες τεραστίων επενδύσεων, οι παίκτες είναι απροστάτευτοι με αδικαιολόγητα χτυπήματα».
Ενώ ολοκλήρωσε: «Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δουν γενικότερα το θέμα της διαιτησίας και της βίας».