Ξεκάθαρος ο ΚΑΠ, μονόδρομος η δικαίωση του Ολυμπιακού


-Τη Δευτέρα 7/1 θα συνεδριάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και θα αποφασίσει για την προσφυγή του Ολυμπιακού.
Κάποιοι νομίζουν, είτε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι «ζούγκλα», είτε ότι είναι τσιφλίκι τους για να κάνουν ό,τι θέλουν, άρα λογική η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα. Στη Σούπερ Λίγκα δεν κατάλαβαν τι έκαναν, ψηφίζοντας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τη 15η αγωνιστική και όχι με τη 16η, καθώς ο ΚΑΠ ορίζει ότι η αγωνιστική που αναβάλλεται πρέπει να γίνεται ως εμβόλιμη.
Επ’ αυτού δεν χωρά αμφιβολία. Αντιγράφουμε την παράγραφο 6, του άρθρου 22, όπου αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Στην περίπτωση αυτή οι αγώνες ορίζονται με κοινοποίηση προ δύο (2) ημερών».
Η κίνηση του Ολυμπιακού να προσβάλει την απόφαση της διοργανώτριας στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποτελεί και ηχηρό «χαστούκι» στην… εξυγίανση, που για μια ακόμη φορά έστειλε στα σκουπίδια τους κανονισμούς. Παράλληλα, μονόδρομος είναι η δικαίωση των «ερυθρολεύκων», καθώς τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα που δεν χωρά ούτε νομική ακροβασία, ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε ότι και η νομική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκας γνωμάτευσε ότι η 15η αγωνιστική, που αναβλήθηκε εξαιτίας της αποχής των διαιτητών για το μαφιόζικο χτύπημα κατά του Τζήλου, να γίνει εμβόλιμη και όχι να ξεκινήσει με αυτή το πρωτάθλημα, το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο στελεχώνεται από Αρεοπαγίτες δικαστές, έχει ακριβώς αυτή την αρμοδιότητα, εξετάζει αν τηρούνται οι κανονισμοί.
Επίσης, σημειώστε ότι η διάταξη που ορίζει αγωνιστική που αναβάλλεται να γίνεται ως εμβόλιμη είναι της… εξυγίανσης! Απόδειξη ότι μπήκε στον ΚΑΠ το περασμένο καλοκαίρι! 
Για το ότι η 15η αγωνιστική έπρεπε να γίνει εμβόλιμη, δεν έπρεπε καν να διεξαχθεί ΔΣ που να την ορίσει πότε θα γίνει! Αναμφίβολα πρόκειται για απόφαση-έκτρωμα της Σούπερ Λίγκας, απόφαση που ξεκάθαρα ευνοεί τον ΠΑΟΚ, την ομάδα που υποτίθεται ήθελε… εξυγίανση, όμως με τη στάση της στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας απέδειξε ότι ενδιαφέρεται μόνο για το συμφέρον της, άσχετα αν ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και μπορεί να δώσει βαθμούς, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος το ελληνικό ποδόσφαιρο να μη χάσει μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν εφαρμοστεί  ο ΚΑΠ και το πρωτάθλημα ξεκινήσει με τη 16η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στις 10/02 στην Τούμπα, πριν από το παιχνίδι με τη Ντιναμό Κιέβου (14/02) και όχι  μεταξύ των δυο αγώνων με την ομάδα της Ουκρανίας.