Χωρισμένοι στα δυο σε ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ


-Παρά τα μέτρα που πήραν στο παρελθόν οι υπερκείμενες αρχές έγινε με… τρύπα στο νερό

Το διεθνές ρεζιλίκι, εξαιτίας των όσων γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα στη διαιτησία φαίνεται ότι φοβούνται η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ και αναφερόμαστε τόσο στα διαιτητικά λάθη, όσο και στη μαφιόζικη επίθεση κατά του Τζήλου. Ήδη, στην Ελλάδα έχουν εκτεθεί με αυτά που γίνονται. Επίσης, είναι φυσιολογικό να λαμβάνουν χώρα συσκέψεις, δεδομένου ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την εποπτεία τους. Απόδειξη πως έχουν ορίσει τοποτηρητές, η μεν Παγκόσμια Ομοσπονδία τον Μαλτέζο Μπιορν Βασάλο, η δε Ευρωπαϊκή τον Σέρβο Ζόραν Λάκοβιτς και ο λόγος των συσκέψεων είναι ότι φοβούνται πως μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση.
Με τη διαιτησία να βρίσκεται στο κάδρο από την πρώτη αγωνιστική,  με τρομερά λάθη να γίνονται ακόμη και σε παιχνίδια μεταξύ των αποκαλούμενων «μικρομεσαίων» ομάδων, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν ζητήσει ξένους διαιτητές ή να έχουν βγάλει ανακοινώσεις για τη διαιτησία, με κάποιες φωνές ότι το πρωτάθλημα μπορεί να μην τελειώσει, όλα αυτά δείχνουν και τι ακριβώς γίνεται. Παράλληλα, το Grexit δεν αποτελεί λύση, επειδή μετά τον κίνδυνο του περασμένου Απριλίου, η Γενική Γραμματέας της ΦΙΦΑ, Φατμά Σαμούρα επέβαλε τον Τσέχο υπερσύμβουλο Φούσεκ στην ΕΠΟ, τον τρίτο ξένο αρχιδιαιτητή (τον Σουηδό Λίντμπεργκ), αλλά και τον κανονισμό που επιτρέπει τον ορισμό ξένων διαιτητών στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Παρά τα… μέτρα, έγινε μια τρύπα στο νερό. Παράλληλα, σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ είναι χωρισμένοι στα δυο. Άλλοι θέλουν αλλαγές, μεταξύ αυτών και στην ΚΕΔ, άλλοι θεωρούν ότι η κατάσταση πρέπει να μείνει ως έχει, άσχετα αν φωνάζουν οι περισσότερες ομάδες. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός όπως προσπαθούν να το περάσουν κάποιοι.
Σημειώνουμε ότι με αφορμή την καρατόμηση του Τσαχειλίδη από την ΚΕΔ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, όπου πρόεδρος είναι ο Αυστριακός Χέρμπερτ Χούμπελ θεωρεί ότι έγινε «ένα βήμα προς τα πίσω από τη διασφάλιση της συνολικής ανεξαρτησίας της διαιτησίας στην Ελλάδα».



Σχόλια