Λόγια του αέρα ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ήθελαν ευθύνη των ΠΑΕ για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο – Εκτός αν εννοούσαν μόνο τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ


Χειμερία νάρκη
Μπορεί στην Ελλάδα να καθιερώθηκε Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, όμως δεν υπήρξε κάποια τομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέχρι και οι τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές είχαν αποφασιστεί πριν από την έλευσή της, άσχετα αν ο Χούμπελ «φρέσκαρε» την εισήγηση, απλά επαναλαμβάνοντας τη τον περασμένο Φεβρουάριου!!! Μάλιστα το Νοέμβριο του 2017, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, επειδή η διοίκηση Γραμμένου αποφάσισε να διεξαχθεί ΔΣ στο «Μακεδονία Παλλάς» του Σαββίδη, παρά έδωσαν κανονικά το παρών! Το μόνο απρόβλεπτο ήταν η έλευση του Φούσεκ, όμως δεν άλλαξε κάτι.

Εκτός τόπου…
Παράλληλα με την Επιτροπή Παρακολούθησης των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκαν και δυο τοποτηρητές. Ο Μαλτέζος, Μπιορν Βασάλο και ο Σέρβος Ζόραν Λάκοβιτς. Όμως, μετά την εκλογή της διοίκησης Γραμμένου δείχνουν να μην έχουν ενεργό συμμετοχή, με εξαίρεση κάποιες τυπικές συναντήσεις με τον Βασιλειάδη, ή με παράγοντες ομάδων που ακούνε αλλά δεν κάνουν. Μέχρι που ο Υφυπουργός έδωσε νομοσχέδιο σε διαβούλευση και δεν πήραν θέση, παρότι παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο. Μέχρι που ο Βασιλειάδης επέβαλε την αναδιάρθρωση, και πάλι εκτός τόπου και χρόνου.

Ολοι φώναζαν
«Οι μεγάλες ομάδες, ή ας πούμε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για το μέλλον της ΕΠΟ. Πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο, να συμμετέχουν στις συναντήσεις της ΕΠΟ και να εμπλέκονται στις καθημερινές της δραστηριότητες και να μην ενδιαφέρονται να διασφαλίζουν την επιρροή ή τον έλεγχο της Επιτροπής Διαιτησίας και του Τμήματος Διαιτησίας της ΕΠΟ», είχε πει ο Λάκοβιτς στην προ διετίας τακτική ΓΣ της ΕΠΟ. Παρόλα αυτά δεν έλαβε υπόψη του τις φωνές των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Ατρομήτου και άλλων ομάδων για ξένους διαιτητές!!!