«Κουρελόχαρτο» ο ΚΑΠ, έκτρωμα η απόφαση της Σούπερ Λίγκας

-Η νομική υπηρεσία της διοργανώτριας γνωμοδότησε ότι η 15η αγωνιστική έπρεπε να γίνει εμβόλιμη


Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Η Σούπερ Λίγκα έκανε τον ΚΑΠ κουρελόχαρτο, κάτι που φυσικά δεν έχει προηγούμενο.
Σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΚΑΠ, παράγραφος 6 (όπως διαβάζετε και πιο πάνω), η 15η αγωνιστική έπρεπε να είναι εμβόλιμη. Παρόλα αυτά η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να τον… καταργήσει και το ΔΣ αποφάσισε να διεξαχθεί το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου, δηλαδή με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Με… όχημα ότι τα κανάλια (ΕΡΤ και NOVA) δεν ήθελαν (ντεμέκ) να διεξαχθεί εμβόλιμη η 15η αγωνιστική είχαμε την παρωδία της διεξαγωγής του ΔΣ για ένα θέμα που ρυθμίζει ο ΚΑΠ!
Είναι πρωτοφανές, όμως είναι πραγματικότητα ότι η… εξυγίανση αποφάσισε να καταργήσει τον ΚΑΠ. Έχουμε κανονικότητα της πλάκας και μια απόφαση-παρωδία. Επίσης με την απόφαση-έκτρωμα, όπου μειοψήφισαν οι Ολυμπιακός, Άρης και Πανιώνιος, που κατάργησε τον ΚΑΠ, φάνηκε πως όλα γίνονται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων.
Με δεδομένο ότι το 2019 θα ξεκινήσει με την 15η αγωνιστική, αυτό σημαίνει ότι όλες οι αγωνιστικές μετακινούνται μια εβδομάδα πίσω. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την οποία η αγωνιστική που αναβλήθηκε λόγω της αποχής των διαιτητών έπρεπε να γίνει εμβόλιμη.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η αναβληθείσα 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2019, με αντίστοιχη μετακύλιση κατά μία εβδομάδα των επόμενων αγωνιστικών ημερών».