ΕΠΟ και Βασιλειάδης προτίμησαν τα… καφενεία από την ουσία


-Κάποιοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση επικοινωνιακά, καθώς οι φίλαθλοι τους πήραν χαμπάρι, και βρήκαν την εύκολη λύση να ξεφύγουν.



Ακόμη και ο πλέον αδαής διαπίστωσε ότι στη μαφιόζικη επίθεση κατά του Τζήλου υπήρξε προσπάθεια εκμετάλλευσης, προκειμένου να στρέψουν την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα που ήθελε συγκεκριμένη πλευρά. Η προπαγάνδα, η οποία υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένης ΠΑΕ, άρχισε έναν τρελό… χορό για την επίτευξη του στόχου.
Δυστυχώς σε αυτό τον χορό συμμετείχαν μέχρι και αρμόδιοι που, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, έβγαλαν συμπεράσματα χωρίς να έχουν στοιχεία. Το υφυπουργείο, η ομοσπονδία και η ΚΕΔ δεν είναι… καφενεία για να λένε λόγια του αέρα. Γιατί να θέλουν να οδηγήσουν την κοινή γνώμη σε συμπεράσματα που κανείς δεν ξέρει αν είναι σωστά ή λάθος; Επειδή τα λένε σημαίνει ότι ισχύουν;
Από τη μια ο Βασιλειάδης που έστειλε στον εισαγγελέα δημοσιεύματα που κατά σύμπτωση είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την προπαγάνδα, από την άλλη η ΕΠΟ διέρρευσε σενάρια ότι θέλουν να ρίξουν τη διοίκησή της και να επιβάλουν διοικούσα («όσοι απεργάζονται αποσταθεροποίηση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σενάρια μιας διαφορετικής κατάστασης την επόμενη ημέρα θα μείνουν με το όνειρο», είπε ο Γραμμένος). Από κοντά και ο Περέιρα που έσπευσε να συμπεράνει ότι δικαιώθηκε, με αφορμή δήλωσή του περί μπούλινγκ στους διαιτητές. Πόσο τυχαίο είναι ότι όλοι αυτοί βρέθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τις απόψεις που εξέφρασε ο ΠΑΟΚ και μάλιστα αμέσως μόλις έγινε γνωστή η μαφιόζικη επίθεση στον Τζήλο;
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΗΛΟΥ
Κατά σύμπτωση κανείς δεν ασχολείται με τη δήλωση του πατέρα του διεθνή ρέφερι στην εφημερίδα της Λάρισας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δημήτρης Τζήλος «εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκω σπασμένα τα λάστιχα του αυτοκινήτου μου. Πριν από έναν μήνα άγνωστοι έσπασαν με σφυρί το παρμπρίζ».
Αρα, γιατί η επίθεση στον Τζήλο να έχει σχέση με το παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός; Από τον ΠΑΟΚ δεν έκαναν ολόκληρο χαμό για τη διαιτησία του στο Περιστέρι;
Εμείς, δεν θα βγάλουμε αυθαίρετα συμπεράσματα που στις προηγούμενες περιπτώσεις μπορεί να μπερδέψουν και την έρευνα της αστυνομίας. Ακόμη, δεν έχει διαρρεύσει αν έχει καταλήξει πως η μαφιόζικη επίθεση σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.  
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες. Έχει στα χέρια της την κατάθεση του διαιτητή, έχει το υλικό από το βίντεο της επίθεσης (που κατά σύμπτωση προβλήθηκε στο κανάλι OPEN του Ιβάν Σαββίδη), γνωρίζει ότι οι δράστες διέφυγαν με άσπρο αυτοκίνητο, ενώ όπως έγινε γνωστό υπάρχει κι άλλο υλικό από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή. Ακόμη, σύμφωνα με δημοσιεύματα προχώρησε και στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού του Τζήλου, ενώ θα εξετάσει και τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν από την περιοχή της επίθεσης.
ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΑΡΑ
Για να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί, πρέπει πρώτα να βρεθούν οι δράστες που είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Θυμίζουμε ότι προπαγάνδα έγινε και στην περίπτωση της επίθεσης στον Βασάρα το 2010, όμως με ποιόν (τότε) μεγαλοπαράγοντα μεγάλης ομάδας είχε σχέση ο «θαμνάκιας»;  Παρόμοια ιστορία και με την ανατίναξη του φούρνου του Κωνσταντινέα, όπου όλα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, καθώς δεν βρέθηκε η άκρη του νήματος. Όμως, και για αυτό έγινε προπαγάνδα…
Στην περίπτωση του Τζήλου ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Η καταδίκη της επίθεσης ήταν καθολική και αν υπήρχε ομοσπονδία έπρεπε να τους βάλει όλους στο ίδιο τραπέζι, ώστε να βρεθούν λύσεις, προκειμένου το ποδόσφαιρο να βγει από το αδιέξοδο.
Το ίδιο ισχύει και για τον Βασιλειάδη.
Παρόλα αυτά, η ΕΠΟ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού «συνελήφθησαν» κατώτεροι των περιστάσεων. Προτίμησαν την προπαγάνδα, δείχνοντας ότι δεν διαφέρουν από τα… καφενεία.
Αυτή ήταν η εύκολη λύση…
Αν ήταν ικανοί, θα προτιμούσαν τη δύσκολη…